Εκλογές ΗΠΑ: Live το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν

Οι εκλογές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, όπως φαίνεται. Τρεις πολιτείες έχουν μείνει να κρίνουν το αποτέλεσμα. 

Με τα ψηφοδέλτια των ενδιάμεσων εκλογών να καταμετρώνται ακόμη και τη διαδικασία για τον έλεγχο του Κογκρέσου να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος Μπάιντεν απευθύνει διάγγελμα στο έθνος.
Οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται μόνο μία ακόμη έδρα για την πλειοψηφία στη Γερουσία και άλλες πέντε για την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι Δημοκρατικοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται εντός του Λευκού Οίκου, αισθάνονται ενθουσιασμένοι και δικαιωμένοι από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, μετά από μια εκλογική περίοδο κατά την οποία αμφισβητήθηκε η πολιτική ικανότητα του Μπάιντεν.

Πολιτείες – «κλειδιά»

Σε θρίλερ εξελίσσονται τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών των ΗΠΑ αφού προς ώρας, δύο πολιτείες – «κλειδιά» (Νεβάδα και Αριζόνα) είναι εκείνες που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ σε σκληρό «μπρα ντε φερ» εξελίσσεται η μάχη στην Τζόρτζια, όπου θα υπάρξει και δεύτερος εκλογικός γύρος.

Τον δεύτερο γύρο επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπραντ Ράφενσπεργκερ, καθώς η κούρσα για τη Γερουσία στη Τζόρτζια «παίζεται στον πόντο», με τον Ρεπουμπλικανό Χέρσελ Γουόκερ και τον Δημοκρατικό Ράφαελ Γουόρνοκ να είναι 48% και 49% αντίστοιχα.
Κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν έχει εξασφαλίσει περισσότερο από το 50% των ψήφων, που σημαίνει ότι πρέπει να διεξαχθούν δεύτερες εκλογές, σύμφωνα με τους νόμους της Γεωργίας. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου.
Νίκη των ομογενών Μαλλιωτάκη, Μπιλιράκη, Πάππας, Σαρμπάνη
Την θητεία τους στο Κογκρέσο φαίνεται ότι ανανεώνουν οι Νικόλ Μαλλιωτάκη, Κωνσταντίνος Μπιλιράκης, Τζον Σαρμπάνης και Κρις Πάππας οι οποίοι βγήκαν αλώβητοι από τις εκλογικές μάχες.

Άνετη ήταν και η νίκη του Ρόμπερτ Μενέντεζ υιού (Robert Menendez Jr) στη Νέα Ιερσέη.
Αντίθετα, ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την επί χρόνια Βο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss