Εκλογές: Οι τρεις ημερομηνίες που βρίσκονται στο τραπέζι – Τι «ζυγίζει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το market pass και η αντιπολίτευση εξαπέλυσε τα πυρά της στην κυβέρνηση για την οικονομία και την ακρίβεια.

Ετσι ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο το βράδυ η συζήτηση στη Βουλή, χωρίς εκπλήξεις, καθώς διαψεύστηκαν εκείνοι που διακινούσαν σενάρια περί προκήρυξης εκλογών από τον πρωθυπουργό αλλά και όσοι υποστήριζαν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κατέθετε πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης.
Με τούτα και με τ’ άλλα και αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε και πάλι το χατίρι σε εκείνους που ήθελαν οι κάλπες να στήνονται μετά τις γιορτές, ανακατεύεται η τράπουλα για το timing των εκλογών.

Αυτό πάντως που καθίσταται σαφές είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την άποψή του για ολοκλήρωση της τετραετίας θεωρώντας πως το πλέγμα των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας έχει ξεκινήσει να αποδίδουν και αυτό θα το καταλάβουν και οι καταναλωτές, ενώ η εφαρμογή του market pass από τα Φεβρουάριο δημιουργεί νέα δεδομένα. Επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν και στα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2023, δηλαδή στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στις αυξήσεις στις συντάξεις που αναμένεται να ξεπεράσουν το 7,75%.
Tο Μέγαρο Μαξίμου διατηρεί το σχεδιασμό οι εκλογές να γίνουν την Άνοιξη. Ζητούμενο αποτελεί αν οι κάλπες θα στηθούν πριν ή μετά το Πάσχα που πέφτει φέτος στις 16 Απριλίου. Επίσης ρόλο στη σχετική απόφαση θα διαδραματίσουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την 1η Ιουνίου και διαρκούν μέχρι τις 16 Ιουνίου. Από τις …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss