Εκλογές στην Ιταλία: 5 κρίσιμα ερωτήματα για τις κάλπες στην 4η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ

Εκλογές στην Ιταλία: Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι ο κεντροδεξιός συνασπισμός υπό την ηγεσία του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» θα θριαμβεύσει στις κρίσιμες εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου

Οι ψηφοφόροι της Ιταλίας, της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, προσέρχονται στις κάλπες στις 25 Σεπτεμβρίου για να εκλέξουν νέα βουλή, στην οποία προβλέπεται ότι θα κυριαρχεί ένας συντηρητικός συνασπισμός υπό την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι.
Γιατί είναι κρίσιμες οι επικείμενες εκλογές;

Η ψηφοφορία θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες όχι μόνο για την Ιταλία αλλά και για την ΕΕ, παρόλο που η συμμαχία της Μελόνι με τη σκληροπυρηνική, αντιμεταναστευτική Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τη «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει τονίσει τη δέσμευσή της στο μπλοκ και στο ΝΑΤΟ.
Το «μεταφασιστικό» κόμμα της Μελόνι έχει αυξήσει το ποσοστό του από 4% των ψήφων το 2018 σε σχεδόν 25%. Αυτό μπορεί να μην απέχει πολύ από το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του Ενρίκο Λέτα, αλλά ο τρικομματικός συνασπισμός της Μελόνι έχει συνολικά 48%, έναντι του ποσοστού της κεντροαριστερής συμμαχίας που φθάνει στο 29%.

Η Μελόνι, 45 ετών, έχει αποστασιοποιηθεί από τη νεοφασιστική καταγωγή του κόμματός της, λέγοντας ότι η ιταλική δεξιά «έχει παραδώσει τον φασισμό στην ιστορία». Θαυμάζει ωστόσο τον εθνικιστή ηγέτη της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, αντιτίθεται στα δικαιώματα των μειονοτήτων και θέλει το ναυτικό να επιστρέφει πίσω τους μετανάστες. Η …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss