Εκλογές στις ΗΠΑ: Μπάιντεν, Ομπάμα ζητούν υπεράσπιση της δημοκρατίας

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Τζο Μπάιντεν και Μπαράκ Ομπάμα καλούν στην υπεράσπιση της «δημοκρατίας», ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να «σωθεί το αμερικανικό όνειρο»

Τρεις ημέρες προτού διεξαχθούν οι ενδιάμεσες εκλογές «αποφασιστικής» σημασίας στις ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα κάλεσαν χθες Σάββατο τους πολίτες να «πάνε να ψηφίσουν» για να υπερασπίσουν την αμερικανική «δημοκρατία», ενώ ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε πως προσμένει ένα «γιγαντιαίο κύμα» για να «σωθεί το αμερικανικό όνειρο».
Κατά τη διάρκεια μαραθώνιων προεκλογικών συγκεντρώσεων που έγιναν ταυτόχρονα στην Πενσιλβάνια, κρίσιμη πολιτεία στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο 46ος (Μπάιντεν) και ο 44ος (Ομπάμα) πρόεδρος αναμετρήθηκαν από απόσταση με τον 45ο (Τραμπ), καθώς η ψηφοφορία της Τρίτης θα βάλει τα θεμέλια των προεδρικών εκλογών του 2024.

«Η δημοκρατία είναι κυριολεκτικά στο ψηφοδέλτιο. Αυτή είναι αποφασιστική στιγμή για το έθνος μας και πρέπει όλοι να μιλήσουμε με μια φωνή», είπε ο Τζο Μπάιντεν κάτω από μπλε και κόκκινο φωτισμό, ,με φόντο μια τεράστια αμερικανική σημαία, επευφημούμενος σε αίθουσα της Φιλαδέλφειας, της πόλης όπου καταρτίστηκε το αμερικανικό Σύνταγμα στα τέλη του 18ου αιώνα.
Όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στη συγκεκριμένη πολιτεία, άλλοτε προπύργιο της βιομηχανίας του χάλυβα, όπου ο Ρεπουμπλικάνος πολυεκατομμυριούχος χειρουργός Μεχμέτ Οζ, που έχει υποστηρίξει δημόσια ο Ντόναλντ Τραμπ, θα αναμετρηθεί με τον Δημοκρατικό πρώην δήμαρχο Τζον Φέτερμαν για την πιο διαφιλονικούμενη έδρα της Γερουσίας. Καθώς αυτή η έδρα μάλλον θα κρίνει την ισορροπία δύναμης στην αμερικανική άνω Βουλή, σώμα με τεράστια εξουσία.

Την Τρίτη, οι Αμερικανοί καλούνται επίσης να ανανεώσουν το σύνολο των εδρών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων. Σειρά αξιωμάτων τοπικών αιρετών, οι οποίοι αποφασίζουν τις πολιτικές της πολιτείας τους για ζητήματα από τις αμβλώσεις ως το περιβάλλον, διακυβεύονται επίσης.

Ο κ. Ομπάμα, για τον οποίο εκφράζεται νοσταλγία από αρκετούς, πήγε αρχικά στο Πίτσμπεργκ, βιομηχανική πόλη στην Πενσιλβάνια, όπου ζήτησε η «εξαδέλφη Πούκι» και ο «θείος Τζο», αναφερόμενος στους ψηφοφόρους που θα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss