Εκνευρισμός στην Άγκυρα, ικανοποίηση στη Λευκωσία για την αμερικανική άρση του εμπάργκο όπλων

H ιστορική απόφαση των ΗΠΑ για την πλήρη άρση του εμπάργκο στην πώληση όπλων που είχε επιβληθεί εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα και ικανοποίηση στη Λευκωσία.

H ιστορική απόφαση των ΗΠΑ για την πλήρη άρση του εμπάργκο της πώλησης όπλων που είχε επιβληθεί εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1987 προκαλεί εκνευρισμό στην Άγκυρα, σε μία περίοδο έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας.
Από την 1η Οκτωβρίου η Κύπρος θα έχει κάθε δικαίωμα να αγοράσει πολεμικό υλικό από τις ΗΠΑ προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά της, σε μία απόφαση που προκαλεί ήδη έντονες τουρκικές αντιδράσεις

Η δήλωση Αναστασιάδη
Την ίδια στιγμή με αναρτήσεις στο Twitter, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών χαιρετίζουν την απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντν για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο.

«Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζω την ανακοίνωση του State Department για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο, αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και επισημαίνει: «Πρόκειται για μια απόφαση – ορόσημο, η οποία αντικατοπτρίζει την αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ασφάλειας».

It is with great satisfaction that I welcome the announcement by ?? @StateDept on the complete lifting of the U.S. arms embargo on Cyprus??. This is a landmark decision, reflecting the burgeoning strategic relationship between the two countries, including i …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss