Έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα – Θα απαντήσει η Μόσχα;

Η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας είναι ένα κομβικής σημασίας γεγονός για τα επόμενα βήματα της Ρωσίας, καθώς θεωρείται «τρομοκρατικό χτύπημα» και είναι πολύ πιθανό να απαντήσει.

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την εξέλιξη του πολέμου, καθώς μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, μια απάντηση της Ρωσίας με παγκόσμιο αντίκτυπο είναι πολύ πιθανή.
Η καταστροφή μέρους της γέφυρας θεωρείται από τη Μόσχα «τρομοκρατικό χτύπημα» και σύμφωνα με αναλυτές, θα νιώσει υποχρεωμένη να απαντήσει. Είναι ένα γεγονός κομβικής σημασίας για τα επόμενα βήματα της Ρωσίας, ενώ όπως σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα «η αντίδραση του καθεστώτος του Κιέβου στην καταστροφή πολιτικών υποδομών μαρτυρεί τον τρομοκρατικό χαρακτήρα του».

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να ενισχυθεί η ασφάλεια της γέφυρας που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία καθώς και των υποδομών που εφοδιάζουν με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο τη χερσόνησο αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. Σε διάταγμα που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στη γέφυρα, ο Πούτιν αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας FSB θα αναλάβει να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας.
Η έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο (8/10) προκάλεσε την κατάρρευση τμημάτων της μεγαλύτερης γέφυρας της Ευρώπης, σύμφωνα με εικόνες και βίντεο από το σημείο. Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι ένα φορτηγό που μετέφερε καύσιμα εξερράγη, όμως βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν το φορτηγό να έχει ελεγχθεί πριν περάσει τη γέφυρα και να μην βρέθηκε κάτι ανησυχητικό.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε αμέσως μια «κυβερνητική επιτροπή» να εξετάσει την «έκτακτη ανάγκη» της Γέφυρας Κερτς στην Κριμαία, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό μέσο TASS, προσθέτοντας ότι οι επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης και του Υπουργείου Μεταφορών βρίσκονται τώρα στο σημείο της περιστατικό.

Το βράδυ του Σαββάτου αποκαταστάθηκε εν μέρει η κυκλοφορία στις λωρίδες της γέφυρας που παρέμειναν άθικτες. Η κίνηση είναι περιορισμένη στη διέλευση της γέφυρας προς εναλλακτικές κατευθύνσεις.
Παράλληλα, στις 20:00 αποκαταστάθηκε και η σιδηροδρομική κίνηση.
Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού που εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας
Οι ρωσικές αρχές ταυτοποίησαν τον οδηγό του φορτηγού που εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας. Πρόκειται για έναν 51χρονο που εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών και κινούνταν συνεχώς μέσα στην περιοχή του Κρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss