Έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας: Τα επόμενα βήματα της Μόσχας και ο «γρίφος» της Ζαχάροβα

Με κομμένη την ανάσα η ανθρωπότητα μετά την έκρηξη με τους τρεις νεκρούς στη γέφυρα της Κριμαίας. Τι σημαίνουν τα περί «τρομοκρατικής ενέργειας» που δήλωσε η Ζαχάροβα και ποια θα είναι η απάντηση του Τσάρου. 

Αναστάτωση επικρατεί μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, κάτι που μπορεί να αποτελέσει κομβικής σημασίας γεγονός για την εξέλιξη του πολέμου.
Η έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο (8/10) προκάλεσε την κατάρρευση τμημάτων της μεγαλύτερης γέφυρας της Ευρώπης, σύμφωνα με εικόνες και βίντεο από το σημείο. Ωστόσο, η αιτία παραμένει ασαφής.

Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι ένα φορτηγό που μετέφερε καύσιμα εξερράγη, όμως βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν το φορτηγό να έχει ελεγχθεί πριν περάσει τη γέφυρα και να μην βρέθηκε κάτι ανησυχητικό.

Russian media show this moment of the alleged truck that (per Russian claims) exploded, at the time of its security checkup before it went on the bridge. Seems police glanced into it and didn’t find anything interesting. pic.twitter.com/bzSZeRINo2
— Christo Grozev (@christogrozev) October 8, 2022

Μετά το συμβάν ο Πούτιν όρισε ερευνητική επιτροπή για να εξετάσει τι έγινε.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη
Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, οι ρωσικές αρχές που ερευνούν το συμβάν στη γέφυρα είχαν περισυλλέξει τρια πτώματα από το νερό, ενώ υποστήριζαν πως πρόκειται για τους επιβάτες αυτοκινήτου που κινούνταν δίπλα από το φορτηγό που προκάλεσε την έκρηξη.
Παράλληλα, φαίνεται πως βρέθηκαν και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του φορτηγού, ο οποίος είναι κάτοικος Ρωσίας.
Γιατί είναι σημαντική η γέφυρα

Η γέφυρα εκτείνεται στο στενό του Κερτς, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική Θάλασσα, στην οποία βρίσκονται βασικά ουκρανικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης.
Για τη Ρωσία, η γέφυρα συμβολίζει τη φυσική «επανένωση» της Κριμαίας με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα. Η γέφυρα είναι βασικό σημείο για μεταφορές καυσίμων και αγαθών και έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για την προμήθεια όπλων και καυσίμων στις ρωσικές δυνάμεις.
Σημαντικές συγκοινωνιακές συνδέσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ρωσίας και της προσαρτημένης χερσονήσου της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων και τρένων, ανεστάλησαν μετά από την έκρηξη στη γέφυρα Κερτς. Οι καιρικές συνθήκες στα στενά του Κερτς εμποδίζουν τα σχέδια της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πορθμεία για να φτάσει στην Κριμαία από το Κρασνοντάρ, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η σιδηροδρομική κίνηση θα αποκατασταθεί στις 20:00 σήμερα το βράδυ τοπική ώρα, όπως ανέφερε το ρωσικό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss