Έκτακτη επιχορήγηση 10 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ για την covid-19

Με δέκα εκατομμύρια ευρώ ενισχύεται ο ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού. 

Στη σχετική απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, προβλέπεται αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών που παρείχαν κλίνες για περιστατικά covid-19, αμοιβή των φαρμακοποιών για τη συμβολή τους στην ενημέρωση για τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού και τη διανομή των self-test, καθώς και η αποζημίωση των ιδιωτών γιατρών για τη διενέργεια εμβολιασμών και τηλεσυμβουλευτικής.
Ειδικότερα, η κατανομή των ποσών είναι η εξής:

– Πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αποζημίωση ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτικών θεραπευτηρίων, που δεσμεύθηκαν στο ΕΣΥ για την κάλυψη της έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας, από την έξαρση της COVID-19 και την υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Υπενθυμίζεται πως εφόσον υφίσταται κίνδυνος διασποράς από τον κορονοϊό και χρήζουν νοσηλείας, ανεξαρτήτως της φύσης της ασθένειάς τους, ανασφάλιστοι και ευάλωτες ομάδες δύνανται να μετακινούνται σε ιδιωτικές δομές υγείας με βεβαίωση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) και να δικαιούνται νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss