Ελισάβετ: Οι πιο αξιομνημόνευτες ομιλίες της Βασίλισσας

Από τις εκπομπές εν καιρώ πολέμου μέχρι τα μηνύματα της ημέρας των Χριστουγέννων, τα αποσπάσματα από μερικές από τις πιο γνωστές ομιλίες της.

Η εκπομπή της πριγκίπισσας Ελισάβετ εν καιρώ πολέμου στο BBC Children’s Hour, 13 Οκτωβρίου 1940
Χιλιάδες από εσάς σε αυτή τη χώρα έπρεπε να εγκαταλείψετε τα σπίτια σας και να χωριστείτε από τους πατέρες και τις μητέρες σας. Η αδερφή μου, Μάργκαρετ Ρόουζ, και εγώ νιώθουμε τόσα πολλά για σας, καθώς γνωρίζουμε εκ πείρας τι σημαίνει να είσαι μακριά από αυτούς που αγαπάμε περισσότερο από όλα.

Όλα εμείς τα παιδιά που είμαστε ακόμα στο σπίτι σκεφτόμαστε συνεχώς τους φίλους και τις σχέσεις μας που έχουν πάει στο εξωτερικό – που έχουν ταξιδέψει χιλιάδες μίλια για να βρουν ένα σπίτι εν καιρώ πολέμου και ένα ευγενικό καλωσόρισμα στον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Η αδερφή μου και εγώ νιώθουμε ότι γνωρίζουμε πολλά για αυτές τις χώρες. Ο πατέρας και η μητέρα μας τόσο συχνά μας έχουν μιλήσει για τις επισκέψεις τους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Επομένως, δεν είναι δύσκολο για εμάς να φανταστούμε το είδος της ζωής που κάνετε όλοι και να σκεφτούμε όλα τα νέα αξιοθέατα που πρέπει να βλέπετε και τις περιπέτειες που πρέπει να έχετε.

Ξέρουμε, ο καθένας μας, ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Γιατί ο Θεός θα φροντίσει για εμάς και θα μας δώσει νίκη και ειρήνη.

Η αδερφή μου είναι δίπλα μου και θα σας καληνυχτίσουμε και οι δύο. Έλα, Μαργαρίτα. Καληνύχτα παιδιά.

Η πρώτη ζωντανή ραδιοφωνική χριστουγεννιάτικη εκπομπή της Βασίλισσας, από το Sandringham, Δεκέμβριος 1952
Κάθε Χριστούγεννα, αυτή την εποχή, ο αγαπημένος μου πατέρας μετέδιδε ένα μήνυμα στους ανθρώπους του σε όλα τα μέρη του κόσμου. Σήμερα το κάνω αυτό σε εσάς, που είστε τώρα ο λαός μου.

Τα Χριστούγεννα οι σκέψεις μας είναι πάντα γεμάτες από τα σπίτια και τις οικογένειές μας.
Πολλά σοβαρά προβλήματα και δυσκολίες αντιμετωπίζουμε όλους μας, αλλά με μια νέα πίστη στις παλιές και υπέροχες πεποιθήσεις που μας έδωσαν οι προπάτορές μας, και τη δύναμη να τολμήσουμε πέρα ​​από τις ασ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss