Ελισάβετ: Οι σημαντικότερες πτυχές της ζωής της μακροβιότερης Βασίλισσας (video)

Στο πάνθεον των μεγάλων προσωπικοτήτων πέρασε η Βασίλισσα Ελισάβετ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν υπό ιατρική παρακολούθηση εξαιτίας σημαντικών προβλημάτων υγείας.

H ΕΡΤ, σταχυολογεί σημαντικούς σταθμούς της ζωής της μέσα από ενσταντανέ και βίντεο.
Η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς ήταν η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, συμπληρώνοντας 70 χρόνια παρουσίας στον θρόνο.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε ως πριγκίπισσα Ελισάβετ Αλεξάντρα Μέρι Γουίντσορ στις 21 Απριλίου του 1926. Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Δούκα του Γιορκ, του βασιλιά Γεωργίου VI.
Από τα 25 της χρόνια έγινε Βασίλισσα και έχει δει να αλλάζουν 14 Πρωθυπουργοί της χώρας της και 13 Προέδροι των ΗΠΑ.

Έχει ζήσει από την συρρίκνωση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας μέχρι την Βρετανία του Brexit.

Η Βασίλισσα σε μια πορεία 70 χρόνων έχει σημειώσει πολλούς σταθμούς στην ζωή της. Το ertnews.gr καταγράφει τους πιο σημαντικούς:
Tο 1943 έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση
Η Ελισσάβετ σε ηλικία 16 ετών, το 1943, έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, σε μια επίσκεψη στους φρουρούς Γρεναδιέρους, καθώς είχε διοριστεί συνταγματάρχης. Πλησιάζοντας στην ενηλικίωση της, έγινε μέλος του Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση ανικανότητας ή απουσίας του πατέρα της στο εξωτερικό μπορούσε να αναλάβει επίσημα καθήκοντα.

Το 1947 παντρεύτηκε με τον υπολοχαγό Φίλιππο Mountbatten
Στις αρχές του 1947 η πριγκίπισσα Ελισάβετ δέχθηκε μία πρόταση αρραβώνα από τον μακρινό ξάδελφό της, Υπολοχαγό Φίλιππο Mountbatten του Βασιλικού Ναυτικού, πρώην Πρίγκιπα Φίλιππου της Ελλάδας και της Δανίας. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο Westminster Abbey στις 20 Νοεμβρίου 1947.

Επίσης την ίδια χρόνια, στα 21 της χρόνια, είπε ραδιοφωνικά στο BBC από την Βόρεια Αφρική: «Δηλώνω ενώπιόν σας πως για όλη τη ζωή μου, είτε είναι σύντομη είτε μακρά, θα αφοσιωθώ στην υπηρεσία σας και την υπηρεσία της μεγάλης βασιλικής μας οικογένειας στην οποία ανήκω».

Το 1950 η Βασίλισσα επισκέπτεται την Ελλάδα
Το 1950 η Βασίλισσα Ελισσάβετ επισκέφτηκε την Ελλάδα -ως πριγκίπισσα τότε- επειδή ήταν καλεσμένη του Βασιλιά Παύλου Α’ της Ελλάδας. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται και η θερμή υποδοχή της στο Τουρκολίμανο.

Το 1951 φωτογραφίζεται με την οικογένεια της
Το 1955 η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ ποζάρει μαζί με τον Πρίγκιπα Φίλιππο και τα δύο τους παιδιά, τον Πρίγκιπα Κάρολο και την Πριγκίπισσα Άννα.

Το 1953 η Ελισσάβ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss