Ελλάδα: 35η στον κόσμο ως ΛΟΑΤΚΙ+ φιλικός ταξιδιωτικός προορισμός


 Η Μάλτα, ο Καναδάς και η Ελβετία είναι στην κορυφή της λίστας, με βάση παράγοντες, όπως η ισότητα του γάμου και οι νόμοι κατά των διακρίσεων.

Η Ελλάδα έχει αναγνωριστεί ως ο 35ος πιο φιλικός προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ταξιδιωτικός προορισμός στον κόσμο από το Spartacus Gay Travel Index. Από το 2012, η ομάδα έχει κατατάξει 203 χώρες και περιοχές με βάση την ασφάλεια και τη φιλικότητα τους προς τον κουήρ τουρισμό.

Αξιολογεί τους νόμους και τις συνθήκες διαβίωσης για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε κάθε χώρα με βάση 17 στοιχεία, που κυμαίνονται από την ισότητα του γάμου έως τους νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία. Οι βαθμοί απονέμονται για θετικές κατηγορίες, όπως η νομοθεσία κατά των διακρίσεων, τα δικαιώματα των τρανς και η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και αφαιρούνται για αρνητικούς παράγοντες, όπως η θρησκευτική επιρροή, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τον HIV και οι απαγορεύσεις για τα Pride.

Η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολικά 5 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τη Βραζιλία, την Κόστα Ρίκα, το Μεξικό, το Πουέρτο Ρίκο, τη Σλοβενία, τη Νότια Αφρική και τις  ΗΠΑ. Έλαβε θετικούς βαθμούς για τον νόμο κατά των διακρίσεων, για το σύμφωνο συμβίωσης, για τα τρανς δικαιώματα, για τις θεραπείες μεταστροφής, και για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ίντερσεξ και non-binary ατόμων. Αρνητική βαθμολογία έλαβε για την επιρροή της θρησκείας και για τα ποσοστά των δολοφονιών .

Η Μάλτα κέρδισε την πρώτη θέση για πρώτη φορά, βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Αυτή η κατάταξη δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή για τη χώρα,  καθώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το EuroPride τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η Ελβετία είχε τη μεγαλύτερη εξέλιξη το 2023, πηδώντας από τους 7 στους 12 βαθμούς και ισοβαθμώντας με τον Καναδά για τη 2η θέση. Η Γερμανία βελτίωσε την κατάταξή της κατά έναν βαθμό και τώρα μοιράζεται την 9η θέση με την Ισλανδία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετίζονται με αρνητικούς βαθμούς και αφαιρούνται πέντε βαθμοί από κάθε χώρα που εξακολουθεί να επιβάλλει τη θανατική ποινή. Σύμφωνα με τον δείκτη, οι πιο επικίνδυνες χώρες για να ταξιδέψουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για το 2023 περιλαμβάνουν τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, τη Σομαλία και το Αφγανιστάν.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται στην 35η θέση συνολικά, οι ΛΟΑΤΚΙ+ νόμοι ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των 50 πολιτειών, έτσι η ομάδα του Spartacus δημιούργησε συγκεκριμένες κατηγορίες για να δώσει έμφαση στους διαφορετικούς νόμους μεταξύ των επιμέρους πολιτειών.

Η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον μοιράζονται την πρώτη θέση εντός των ΗΠΑ, ενώ το Τενεσί – η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγορεύει νομικά τα drag show – κατέχει την προτελευταία θέση με τελευταία την Οκλαχόμα.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss