Ελλάς – Γαλλία: Συμμαχία – «θηλιά» στο λαιμό του Ερντογάν – Η εντυπωσιακή απόβαση – μήνυμα στη Σκύρο

Μεθοδικά και αποφασιστικά οι Ένοπλες Δυνάμεις θωρακίζουν το Αρχιπέλαγος – Εντυπωσίασαν Έλληνες και Γάλλοι κομάντος – Άριστη συνεργασία, προώθηση της διαλειτουργικότητας και πολύτιμη ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων – Δέσμευση των δύο χωρών για συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας.

Με βασική στρατηγική τη συνεχή διπλωματική κινητικότητα, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την ενίσχυση των συμμαχιών με χώρες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, η χώρα μας δημιουργεί ισχυρά αναχώματα απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό.
Με το καθεστώς Ερντογάν να συνεχίζει την επιθετική τακτική εναντίον της Ελλάδας και της μαρτυρικής Κύπρου, με μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων και συνεχείς προκλήσεις σε αέρα και θάλασσα, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Αθήνα προχωρούν με μεθοδικές κινήσεις στην αναβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων με παίκτες – «κλειδιά» και παράλληλα την ενίσχυση του οπλοστασίου όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με την πανίσχυρη Γαλλία του Εμάνουελ Μακρόν, ο οποίος είναι από τους ελάχιστους που έχουν αντιληφθεί τον «βρώμικο» ρόλο του Ταγίπ Ερντογάν, μας συνδέει η επιθυμία για κοινές δράσεις με πολλαπλά οφέλη και για τις δύο χώρες, ενώ θυμίζουμε πως Αθήνα και Παρίσι έχουν υπογράψει στρατιωτική συμφωνία (ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής) σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας από τρίτη χώρα. Παράλληλα, «τρέχει» και η προμήθεια σημαντικών οπλικών συστημάτων, όπως των γαλλικών μαχητικών Rafale και των φρεγατών Belh@rra, με τις δύο χώρες να δημιουργούν μια συνεργασία σε πολύ στέρεες βάσεις η οποία ενισχύεται συνεχώς.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και η διμερής διακλαδική άσκηση «Αργώ 2022», την οποία διοργάνωσαν από κοινού τα Γενικά Επιτελεία Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας. Από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και της Γαλλίας έχουν «σφραγίσει» την περιοχή μεταξύ Μαγνησίας, Σκύρου και Άη Στράτη κάνοντας επίδειξη ισχύος και στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές συμμαχίες και παράλληλα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.

Το γεγονός ότι οι μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού έχουν αναπτυχθεί στο Αρχιπέλαγος πανέτοιμα για ναυμαχία, αλλά και η ουσιαστική στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας με την παρουσία του πανίσχυρου πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre», φορτωμένο με άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα, ελικόπτερα ,πεζοναύτες αλλά και ομάδα κομάντος Ειδικών Επιχειρήσεων, αποτυπώνει την σπουδαιότητα της άσκησης, αλλά και το πόσο απαιτητικά είναι τα αντικείμενα που εκτελούνται.

Στην «ΑΡΓΩ 2022» το Πολεμικό μας Ναυτικό δίνει δυναμικό παρών με τη φρεγάτα «ΕΛΛΗ», δύο αρματαγωγά αλλά και ένα υπερσύγχρονο υποβρύχιο 214. Καθοριστικό ρόλο στα σενάρια που εκτελούνται παίζει η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, με μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook και επιθετικά Apache. Στη σημερινή αποβατική ενέργε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss