Έλληνας διεθνολόγος αποδομεί την τουρκική προπαγάνδα στο Al Jazeera – Τι δηλώσει στο Newsbomb.gr

Την ώρα που η τουρκική μηχανή προπαγάνδας επεκτείνεται στα σημαντικότερα ΜΜΕ του πλανήτη, προκειμένου να «δικαιολογηθούν» οι διεκδικήσεις της έναντι της χώρας μας, είναι σημαντικό να υπάρχει επαρκής απάντηση και σε αυτό το πεδίο, προκειμένου η διεθνής κοινή γνώμη να γνωρίζει με ακρίβεια την αλήθεια.

Η τουρκική επιχειρηματολογία για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό είναι γνωστή εδώ και χρόνια, ενώ βασίζεται στην κατασκευή του αφηγήματος ότι η δική μας πλευρά φέρει την ευθύνη για τις εντάσεις, και συνεπώς, «η Τουρκία καλείται να απαντήσει».
Τι γίνεται όμως όταν αυτή η επιχειρηματολογία χρησιμοποιείται σε διεθνή ακροατήρια, που δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για την Ανατολική Μεσόγειο; Μπορεί να έχει αντίκτυπο;

Ο γνωστός Έλληνας διεθνολόγος και καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, Γιώργος Τζογόπουλος, ήταν καλεσμένος στο μεγαλύτερο αραβικό δίκτυο, το Al Jazeera, το οποίο φιλοξένησε μια εκτενή συζήτηση και αφιέρωμα σχετικά με την ελληνοτουρκική κρίση.
Δείτε το βίντεο:

Ο διεθνολόγος και καθηγητής Γιώργος Τζογόπουλος

Ο Γιώργος Τζογόπουλος εξήγησε αναλυτικά τις θέσεις της χώρας μας απέναντι στις τουρκικές επιθετικές διεκδικήσεις, αποδομώντας την επιχειρηματολογία και εξηγώντας στο κοινό ότι η άμυνα της Ελλάδας, είναι πρωτίστως το Διεθνές Δίκαιο. Το newsbomb.gr επικοινώνησε μαζί του, ζητώντας του να μας σχολιάσει τη σημασία των ενεργειών του να γίνουν ευρέως, και με σαφήνεια γνωστές, οι ελληνικές θέσεις, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος ποιος είναι ξεκάθαρα ο επιτιθέμενος και ο αμυνόμενος σε αυτή τη διαμάχη.
«O καλύτερος τρόπος να αποδομηθούν οι τουρκικές θέσεις στη διεθνή δημόσια σφαίρα είναι μέσα από την παρουσίαση της αληθινής κατάστασης με ήρεμο αλλά σαφή τρόπο. Αυτή τη στιγμή, βιώνουμε μία ανωμαλία εντός ΝΑΤΟ, όπου ένα κράτος μέλος, η Τουρκία, απειλεί ένα άλλο την Ελλάδα. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία, τουλάχιστον στη Δύση, για το κατά πόσο η Βορειοατλαντική Συμμαχία μπορεί να διατηρήσει τη συνοχή της στη νότια πτέρυγα, ενώ την ίδια στιγμή παρουσιάζει αρραγές μέτωπο – η τουλάχιστον αρραγές μέτωπο λόγω της τουρκικής πολιτικής – σε απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», αναφέρει και προσθέτει:
«Παράλληλα, η αναφορά στην ιστορία είναι απαραίτητη, καθώς η Τουρκία έδειξε με την εισβολή στην Κύπρο το 1974 πως είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει ένοπλη βία για να πετύχεις τους σκοπούς του. Το διεθνές ακροατήριο προφανώς …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss