Ελληνικό: Εργοτάξια σε πλήρη λειτουργία – Το όραμα για την ανάδειξη της Ελλάδας

Παρά τις νέες προκλήσεις το έργο του Ελληνικού προχωράει κανονικά με βάση τον σχεδιασμό

Το Ελληνικό είναι ένα κοινό όραμα πολύ μεγαλύτερο από τετραγωνικά μέτρα και όλα τα άλλα. Είναι ένα όραμα να αναδειχθεί η χώρα μας στον διεθνή επενδυτικό χάρτη εκεί που της αξίζει και να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Να έχουμε μια ελληνική εταιρία που να μας βγάζει ασπροπρόσωπους στο εξωτερικό, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, ολοκληρώνοντας την αναλυτική παρουσίαση της εξέλιξης επιμέρους έργων της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα εργοτάξια να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Ο κ. Αθανασίου επισήμανε ότι το όραμα αυτό δεν αφορά μόνον την ανάδειξη των δυνατοτήτων μας σε επίπεδο εκτέλεσης έργων με την υλοποίηση κορυφαίων διεθνών αρχιτεκτονικών σχεδίων, αλλά πρωτίστως στην ανάδειξη του αξιακού μας συστήματος στη διαδικασία υλοποίησης του έργου που θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε διεθνές επίπεδο, στη δυνατότητα κινητοποίησης ανθρώπινου δυναμικού που με κατάλληλα κίνητρα επιστρέφει ξανά στην Ελλάδα. Ο κ.Αθανασίου έκανε αναφορά και στη στήριξη του Σπύρου Λάτση (του βασικού μετόχου) που πιστεύει στο έργο και το στηρίζει σε κάθε του πρόκληση και δυσκολία.

Το έργο προχωράει κανονικά – Πλήρης χρηματοδότηση
Παρά τις νέες προκλήσεις το έργο του Ελληνικού προχωράει κανονικά με βάση τον σχεδιασμό και αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στην πλήρη εξασφάλιση της χρηματοδότης του έργου, μετά και την έκδοση του πράσινου ομολόγου και σε συνέχεια και των προηγούμενων ενεργειών, είπε ο κ. Αθανασίου. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις προκαταβολές από τους υποψήφιους αγοραστές που δίνονται για τα ακίνητα στο πράσινο οικιστικό Πύργο (Riviera Tower), τις βίλες και τις τριώροφες κατοικίες στο παραλιακό μέτωπο, «έχουμε τα πάντα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά και προχωρούμε ταχύτατα στην υλοποίηση και στην εκτέλεση των εργασιών. Αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα απορρόφησης της αύξησης του κόστους κατασκευής έργων, που είναι περίπου 15%, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στη ζήτησης για αγορά κατοικιών και μισθώσεων σε εμπορικούς χώρους.

Με ταχείς ρυθμούς οι κατασκευές στα εργοτάξια

Με την ολοκλήρωση επιμέρους μελετών, διαγωνισμών, την έκδοση οικοδομικών αδειών- που αποτέλεσε και αποτελεί μια απαιτητική διαδικασία – τα εργοτάξια ξεκινούν το ένα μετά το άλλο την λειτουργία τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss