Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ενημερωτική δράση για τον διαβήτη

Νέα μεγάλη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την αξία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής διαχείρισης του διαβήτη, πραγματοποίησε την Πέμπτη (15/12/2022) ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού. 

Εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για το σοβαρό αυτό θέμα, καθώς και για τις μεθόδους πρόληψης, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στον Πειραιά. Η δράση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Πειραιά του Ε.Ε.Σ, Μάνου Κωνσταντινίδη, καθώς και πλήθους εθελοντριών και εθελοντών του Ε.Ε.Σ.
Κατά τη διάρκεια της δράσης, 420 συμπολίτες μας επισκέφθηκαν την Κινητή Ομάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένη με γιατρούς και νοσηλευτές του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μετρήσεις σακχάρου, καθώς και να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούμε να προλάβουμε τον διαβήτη και τις επιπλοκές του. Παράλληλα, 210 πολίτες παρακολούθησαν την ενημέρωση για την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, ενώ διανεμήθηκε και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Σημειώνεται ότι ο διαβήτης είναι μια χρόνια εξελισσόμενη ασθένεια, όμως με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και με καλή διαχείριση των παραγόντων κινδύνου, όπως η υπέρταση και η δυσλιπιδαιμία, τα άτομα με διαβήτη μπορούν να εξασφαλίσουν ποιότητα ζωής και να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών. Επίσης με την επιλογή του υγιεινού τρόπου ζωής σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ο διαβήτης τύπου ΙΙ, μπορεί να προληφθεί. Συνεπώς, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή διαχείριση του διαβήτη διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα ζωής και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης από τη νόσο.
Διαβάστε επίσης:

Ερυθρός Σταυρός: Αιμοδοσία σε συνεργασία με την Εράσμειο Σχολή

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιόρτασε την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού»


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss