Ελληνοτουρκικά: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και focus στον Έβρο

Ιδιαίτερα κρίσιμο ήταν το χθεσινό ΚΥΣΕΑ για την στάση που θα κρατήσει η χώρα μας το επόμενο διάστημα επί του πεδίου – Τι συμβαίνει στον Έβρο και στο Αιγαίο – Από κόσκινο ο ρόλος περίεργων ΜΚΟ

Το γενικό συμπέρασμα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ το έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου που όπως είπε «αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την όλη κατάσταση.
Ενημέρωση για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά και την επίσκεψή του στο Κάιρο, όπου συζήτησε αναλυτικά τα σενάρια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι. Ενημέρωση πραγματοποίησε και ο κ. Παναγιωτόπουλος, που χθες δέχθηκε την επίσκεψη του Νίκου Δένδια, προκειμένου να τον ενημερώσει για το Τουρκολιβυκό.

Επί τάπητος βρέθηκε και το μεταναστευτικό. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις διαδικασίες επέκτασης και αναβάθμισης του φράχτη και των μέσων προστασίας, όπως και οι θαλάσσιες ρότες που χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα οι διακινητές, κάτι που φάνηκε ανάγλυφα με το ναυάγιο στα Κύθηρα. Επίσης, συζητήθηκε και η αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών μεταναστών που συμπλέκονται με ΜΚΟ, οι οποίες διαδραματίζουν ύποπτο ρόλο. Ο υπουργός Μετανάστευσης και μόνιμο μέλος του ΚΥΣΕΑ πλέον Νότης Μηταράκης ενημέρωσε για το ζήτημα, με έμφαση στην αναβάθμιση των πληροφοριών ασφαλείας γύρω από αυτή την υβριδική απειλή, αν και ως τώρα η χώρα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα εισροών και φιλοξενίας, με δεδομένο ότι πολλές δομές έχουν κλείσει ή λειτουργούν πολύ μακριά από σημείο κορεσμού της δυναμικότητάς τους.
Κυβερνητικοί κύκλοι διαβεβαιώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Αθήνα δεν «τσιμπάει» από τη τεχνητή προσπάθεια της Άγκυρας να ανεβάσει τους τόνους, αλλά αντίθετα η ελληνική πλευρά επιχειρεί μία αποδραματοποίηση της κατάστασης.

Focus στον Έβρο

Tον κώδωνα του κινδύνου για την συμπεριφορά των Τούρκων στον Έβρο και το ενδεχόμενο προσπάθειας δημιουργίας μεθοριακού επεισοδίου στην περιοχή, έκρουσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. Στο πλαίσιο αυτό και μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ξεκαθάρισε πως οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να ενεργήσουν όπως «επιβάλει το εθνικό συμφέρον». «Θέλω να επισημάνω ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πάνω στις …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss