Ελληνοτουρκικά: Το… τερμάτισαν με 96 παραβιάσεις οι Τούρκοι – Αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση πάνω από το Αιγαίο η Άγκυρα με διαρκείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου.

Την ώρα που σε διπλωματικό επίπεδο η Άγκυρα οδηγεί τις σχέσεις με την Αθήνα στα άκρα, φαίνεται πως επιζητά και επί του πεδίου εντάσεις. Για ακόμα μια ημέρα στο Αιγαίο εκτυλίχθηκαν αερομαχίες καθώς οι Τούρκοι προχώρησαν σε μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου.
Συγκεκριμένα, από το πρωί της Δευτέρας (26/9) πραγματοποιήθηκαν 96 παραβιάσεις. Οι 32 από αυτές έγιναν από 2 κατασκοπευτικά CN-235, οι 45 από τρία μη επανδρωμένα UAV ενώ οι υπόλοιπες 19 από τουρκικά F-16.

Επιπλέον, σημειώθηκαν δύο υπερπτήσεις και δύο εμπλοκές με ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τέσσερα από τα τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα, ενώ το σύνολο των παραβιάσεων πραγματοποιήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, βέβαια, όντας πάντα σε πλήρη ετοιμότητα και με απόλυτο επαγγελματισμό προχώρησε στα προβλεπόμενα. Τα μαχητικά της HAF απογειώθηκαν, αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια πρακτική.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss