Έλον Μασκ: Αποκάλυψε το ανθρωποειδές ρομπότ «Optimus» της Tesla – «Σύντομα θα μπει στα σπίτια μας»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, παρουσίασε το πολυδιαφημισμένο ανθρωποειδές ρομπότ του “Optimus” στην εκδήλωση “AI Day” του κολοσσού.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ είπε ότι μια επιχείρηση με ρομπότ θα αξίζει περισσότερο από τα αυτοκίνητά της εταιρείας του, εκφράζοντας την ελπίδα να επεκταθεί πέρα ​​από τα αυτόνομα οχήματα που δεν έχουν γίνει ακόμη πραγματικότητα παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του.
Ένα πρωτότυπο του ρομπότ…περπάτησε στη σκηνή και έγνεψε στο κοινό που καθόταν. Προβλήθηκε ένα βίντεο του ρομπότ να κουβαλάει ένα κουτί, να ποτίζει φυτά και να κινεί μεταλλικές ράβδους στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα χρήσιμο ανθρωποειδές ρομπότ όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε ο Μασκ στην εκδήλωση στο γραφείο της Tesla στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια. «Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά για να βελτιώσουμε το Optimus και να το αποδείξουμε»

Ο Μασκ είπε ότι επί του παρόντος από τα ανθρωποειδή ρομπότ «λείπει ένας εγκέφαλος», λέγοντας ότι δεν έχουν την ευφυΐα να περιηγηθούν στον κόσμο μόνα τους και ότι ήταν επίσης πολύ ακριβά και κατασκευάζονται σε λίγα αντίγραφα.

Αντίθετα, είπε, το Optimus θα ήταν ένα «εξαιρετικά ικανό ρομπότ», που θα κατασκευαστεί σε πολύ μεγάλο όγκο, εν τέλει εκατομμύρια μονάδες, και αναμένεται να κοστίσει πολύ λιγότερο από ένα αυτοκίνητο, κάτω από 20.000 δολάρια.
Ο Μασκ αναμενόταν επίσης να συζητήσει την επένδυσή του στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την αυτοδήγηση, που καθυστερεί πολύ. Τον Μάιο, ο δισεκατομμμυριούχος είπε ότι η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο θα «αξίζει βασικά μηδέν» χωρίς να έχει πλήρη ικανότητα για αυτοοδήγηση, αντιμετωπίζει ωστόσο τεράστια γραφειοκρατικά ρυθμιστικά, καθώς και τεχνολογικά εμπόδια.
«Θα υπάρξουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες και demo υλικού», έγραψε ο Μασκ στο Twitter αργά την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι η εκδήλωση είχε ως στόχο την πρόσληψη μηχανικών. Το ρεκόρ ζωντανής επίδειξης της Tesla είναι μικτό. Τα σόου συνήθως προκαλούν ζητωκραυγές, αλλά το 2019, όταν ο Μασκ έβαλε έναν υπάλληλο να εκτοξεύσει μια ατσάλινη μπάλα στο θωρακισμένο παράθυρο ενός νέου ηλεκτρικού φορτηγού, το γυαλί ράγισε.

Το βασικό τεστ για το ρομπότ είναι αν μπορεί να χειριστεί απροσδόκητες καταστάσεις. Ο Μασκ ανακοίνωσε το σχέδιο της Tesla για ανθρωποειδή ρομπότ την ημέρα της τεχνητής νοημοσύνης τον Αύγουστο του περασμένου έτους και καθυστέρησε τη φετινή εκδήλωση για να λειτουργήσει το πρωτότυπο ρομπότ της, με σχέδιο να ξεκινήσει η παραγωγή πιθανώς το επόμενο έτος.
Η Tesla «διαφήμισε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss