Έλον Μασκ: Σύγχυση για τις επαφές του με τον Πούτιν – «Δε μίλησα μαζί του» λέει ο δισεκατομμυριούχος

Έλον Μασκ: Το αφεντικό της Tesla, που πρόσφατα παρουσίασε το δικό του «ειρηνευτικό σχέδιο» για την Ουκρανία απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι μίλησε προηγουμένως με τον Ρώσο πρόεδρο

Ο Έλον Μασκ έσπευσε να διαψεύσει μια αναφορά ότι μίλησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, για την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων μεταξύ άλλων, πριν παρουσιάσει ένα πολυσυζητημένο ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο πρότεινε να παραχωρήσει η Ουκρανία εδάφη στη Ρωσία.
Ο επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων πολιτικών κινδύνων Eurasia Group, που έκανε τον αρχικό ισχυρισμό, επέμεινε ότι η πηγή του ήταν ο ίδιος ο Μασκ. «Ο Έλον Μασκ μου είπε ότι είχε μιλήσει με τον Πούτιν και το Κρεμλίνο απευθείας για την Ουκρανία», είπε ο Ίαν Μπρέμερ σε ένα tweet μετά την άρνηση του Μασκ στο Twitter. «Μου είπε επίσης ποιες ήταν οι κόκκινες γραμμές του Κρεμλίνου.

elon musk told me he had spoken with putin and the kremlin directly about ukraine. he also told me what the kremlin’s red lines were.
— ian bremmer (@ianbremmer) October 11, 2022

«Γράφω το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου για τη γεωπολιτική εδώ και 24 χρόνια. Γράφω ειλικρινά χωρίς φόβο ή χάρη και η ενημέρωση αυτής της εβδομάδας δεν ήταν διαφορετική». Σε ένα ενημερωτικό δελτίο για τους συνδρομητές του Ομίλου Eurasia, ο Μπρέμερ έγραψε ότι ο διευθύνων δύμβουλος της Tesla του είπε ότι ο Πούτιν ήταν «έτοιμος να διαπραγματευτεί», αλλά μόνο εάν η Κριμαία παραμείνει ρωσική, εάν η Ουκρανία αποδεχόταν μια μορφή μόνιμης ουδετερότητας και η Ουκρανία αναγνώριζε την προσάρτηση του Λουγκάνσκ, του Ντόνετσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια. Κάτι τέτοιο θα αντιπροσώπευε σχεδόν την πλήρη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας σε μια στιγμή που οι δυνάμεις της βρίσκονται σε επίθεση.

Στο ενημερωτικό δελτίο, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Vice News, ο Μπρέμερ είπε ότι ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν του είπε ότι αυτοί οι πολεμικοί στόχοι θα επιτευχθούν «όπως και να γίνει», συμπεριλαμβανομένης της πιθανής χρήσης πυρηνικού όπλου εάν η Ουκρανία ανακτούσε εδάφη στην Κριμαία, κάτι που η Ρωσία προσαρτήθηκε το 2014. Ο Μπρέμερ είπε ότι ο Μασκ του είπε ότι «έπρεπε να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό το αποτέλεσμα».

Στις 3 Οκτωβρίου, ο Μασκ προκάλεσε παγκόσμια οργή δημοσιεύοντας μια παρόμοια πρόταση στο Twitter, υποδηλώνοντας ότι η Κριμαία ήταν ουσιαστικά ρωσική και ότι τα ψευδή δημοψηφίσματα σε τέσσερις άλλες κατεχόμενες ουκρανικές επαρχίες θα έπρεπε να επαναληφθούν υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, με τη Ρωσία να αποχωρεί μόνο αν χάσει την ψηφοφορία. Πρότεινε ότι η Ουκρανία θα δεσμευθεί για μακροπρόθεσμη ουδετερότητα και θα εγγυηθεί την παροχή νερού στην Κριμαία.
Ο Μασκ έθεσε τις προτάσεις σε διαδικτυακή ψηφοφορία, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss