Ένα φωτογραφικό ταξίδι στον σουρεαλιστικό κόσμο του David LaChapelle

Η πρώτη ατομική έκθεση του εμβληματικού φωτογράφου David LaChapelle στη Νέα Υόρκη, ανοίγει τις πόρτες της στις 9 Σεπτεμβρίου. 

Από τη δεκαετία του 1980, ο David LaChapelle δημιουργεί κάποιες από τις πιο εμβληματικές παγκοσμίως φωτογραφίες στη μόδα, τη μουσική και την τέχνη ενώ, στην πράξη, αλλάζει αυτό το οποίο είναι η φωτογράφιση διασημοτήτων. Τώρα, η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη σε νεοϋορκέζικο μουσείο -και η για την ώρα μεγαλύτερή του στις ΗΠΑ- θα είναι ένα χρονικό αυτών των δεκαετιών πρωτοπόρας δουλειάς, εγκαινιαζόμενη τον Σεπτέμβριο στο Fotografiska New York.Με τίτλο «Make Believe» -πιθανότητα είναι αναφορά στους φανταστικούς συμβολισμούς που έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν του φωτογράφου- η έκθεση θα παρουσιάσει πάνω από 150 έργα που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ 1984 και 2022. Τα έργα θα παρουσιαστούν σε πέντε θεματικές ενότητες: θρησκεία, περιβάλλον, ταυτότητα φύλου, εικόνα σώματος και η περίπλοκη κατασκευή της φήμης.

Οι απαρχές της ενασχόλησης του LaChapelle με τη θρησκεία ανάγονται στην κορύφωση της κρίσης του AIDS στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1980. Ως Καθολικός, ο αναδυόμενος τότε καλλιτέχνης χρησιμοποίησε την εξερεύνηση του θείου για να αντεπεξέλθει στην απώλεια φίλων λόγω AIDS. Αυτό γέννησε μια συγγένεια με τον Andy Warhol και το 1986 ο LaChapelle τον φωτογράφισε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss