Ένα γεφύρι – φρουρός στο πιο εντυπωσιακό φαράγγι της Μακεδονίας

Στα δυτικά του νομού Γρεβενών, στους πρόποδες του Όρλιακα, υπάρχει μία μικρή ήρεμη κοιλάδα, η Κανάβη, που καταλήγει στην πιο εντυπωσιακή εικόνα ολόκληρης της Μακεδονίας.

Το μικρό σε μήκος, αλλά άκρως εντυπωσιακό φαράγγι με το πέτρινο δίτοξο γεφύρι στην είσοδό του είναι αρκετά σπάνιο και ίσως ο συνδυασμός των δύο να μην απαντάται πουθενά αλλού σε όλη την Ελλάδα.
Η εικόνα αυτή ολοκληρώνεται τέλεια με τα καταπράσινα νερά του ποταμού Βενέτικου, παραποτάμου του Αλιάκμονα, του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού στην Ελλάδα με 297 χιλιόμετρα μήκος, και σίγουρα αποτελεί μια μοναδικότητα που σε αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η ήρεμη ροή του ποταμού που διασχίζει την ευχάριστη αγκάλη της κοιλάδας, σταματά απότομα στο “στόμα” των συμπληγάδων βράχων του φαραγγιού της Πορτίτσας, ύψους 200 μέτρων και όπως είναι φυσικό αγριεύει απότομα, χαρίζοντας στην ορεινή γη την πραγματικότητα που της αρμόζει.

Τα νερά στο εντυπωσιακό βαθύ φαράγγι της Πορτίτσας κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά και το συνολικό μήκος του φαραγγιού δεν ξεπερνά τα πεντακόσια μέτρα. Αποτελεί δε, πόλο έλξης για πολλά είδη ορνιθοπανίδας, καθώς στα κάθετα βράχια του βρίσκουν καταφύγιο πολλά σπάνια είδη της. Όμως περί τα μέσα του φαραγγιού, εκεί που οι δύο πανύψηλοι βράχοι πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, τα πράγματα δυσκολεύουν, μι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss