Eνεργειακή κρίση ΕΕ: Στα ύψη οι τιμές καυσόξυλων-Bάζουν GPS σε κορμούς

Η ενεργειακή κρίση που μαίνεται στην Ευρώπη έχει αναγκάσει τους πολίτες πολλών χωρών να στραφούν σε φθηνότερες πηγές θέρμανσης, όπως τα καυσόξυλα, ενώ κάνουν θραύση οι κλοπές και οι απάτες

Στη Μολδαβία, τη φτωχότερη χώρα της Ευρώπης, ο Τουδόρ Ποπέσκου κόβει ξύλα με το τσεκούρι του και μετά «ταΐζει» τη σόμπα που θερμαίνει το σπίτι του στην πρωτεύουσα Κισινάου.. Καθώς οι νύχτες γίνονται πιο ψυχρές, η στοίβα από καυσόξυλα αυξάνεται γύρω του, πολύτιμες προμήθειες για τον ερχόμενο χειμώνα.
Στο παρελθόν, βασιζόταν στο φυσικό αέριο για να ζεσταθεί το πρωί και στο καυσόξυλα τα βράδια. Αλλά το φυσικό αέριο είναι τώρα σε μικρότερη προσφορά, δημιουργώντας μια κρίση στη μικρή ανατολικοευρωπαϊκή χώρα του. «Δεν θα χρησιμοποιώ πια αέριο, επομένως θα ζεσταίνομαι μόνο με ξύλα», είπε ο Ποπέσκου. «Αλλά αυτά που έχω δεν είναι αρκετά».

Η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης, που προκλήθηκε από τη μείωση των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, έχει αναγκάσει ορισμένους ανθρώπους να στραφούν σε φθηνότερες πηγές θέρμανσης, όπως καυσόξυλα, καθώς ο καιρός γίνεται ψυχραίνει. Καθώς όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι προμηθεύονται και καίνε ξύλα, οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ έχουν αναφερθεί ελλείψεις και κλοπές και εμφανίζονται απάτες.

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

Στα ύψη η ζήτηση για καυσόξυλα Πηγή: ΑΡ

Photo 2/4

Τα ξύλα ειναι η φθηνότερη πηγή θερμότητας Πηγή: ΑΡ

Photo 3/4

Οι αρχές φοβούνται κλοπές και απάτες εν μέσω ενεργειακής κρίσης Πηγή: ΑΡ

Photo 4/4

Εναλλακτικούς τρόπους θερμότητας αναζητούν οι Ευρωπαίοι Πηγή: ΑΡ

Οι δασοπόνοι τοποθετούν συσκευές GPS σε κούτσουρα για να παρακολουθούν τα πολύτιμα αποθέματα καθώς αυξάνονται οι φόβοι για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κοπής δέντρων.

Στην πρώην σοβιετική δημοκρατία της Μολδαβίας, οι ηγέτες ανησυχούν ότι αυτός ο χειμώνας θα μπορούσε να είναι καταστροφικός για πολλούς από τους κατοίκους της λόγω του υψηλού κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, με τις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου να τριπλασιάζονται από τις αρχές του 2021, παρά την πτώση από τα υψηλά ρεκόρ του Αυγούστου . Η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης, που έχει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss