Ενεργειακή κρίση: «Σαρώνει» τα πάντα, από τις ζυθοποιίες του Βελγίου μέχρι τις γερμανικές τομάτες

Το «ντόμινο» της ενεργειακής κρίσης απειλεί εταιρείες και κλάδους σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς η κρίση διαχέεται επικίνδυνα και οι ιθύνοντες αναζητούν εναγωνίως λύση

Η παρασκευάστρια μπύρας Delirium Tremens του Βελγίου αντιμετωπίζει πραγματικό κίνδυνο να σταματήσει την παραγωγή για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, καθώς η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης προκαλεί απροσδόκητες καταστροφικές συνέπειες σε ολόκληρη την περιοχή.
Από τις γερμανικές ντομάτες μέχρι το σουηδικό ψωμί, η πίεση της Ρωσίας στις προμήθειες φυσικού αερίου αρχίζει να πλήττει τομείς πολύ πέρα ​​από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις βιομηχανίες ενέργειας. Η διάχυση της κρίσης στις προμήθειες τροφίμων και ποτών πιθανότατα θα ενταθεί καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και τα νοικοκυριά χρειάζονται θέρμανση, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να λάβουν δύσκολες αποφάσεις.

Η ζυθοποιία Huyghe, που βρίσκεται στο βελγικό χωριό Melle, σκέφτηκε να σταματήσει την παραγωγή της λόγω της 13πλάσιας αύξησης στην τιμής του υγρού διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο χρησιμοποιεί για να κάνει τις μπίρες αφρώδεις. Ελπίζει ότι ένα δικαστήριο που αναμένεται να αποφανθεί σήμερα (14/9) θα αποτρέψει την ανωτέρα βία του προμηθευτή του.

Ο Alain De Laet, ιδιοκτήτης της οικογενειακής εταιρείας, είπε ότι τα αποθέματά του CO2 θα μπορούσαν να εξαντληθούν αυτήν την εβδομάδα και να αναγκαστεί να σταματήσει την παραγωγή για πρώτη φορά από το 1906, εκτός εάν πραγματοποιηθούν παραδόσεις από έναν προσωρινό προμηθευτή.

Οι προτάσεις της Κομισιόν
Η Ευρω …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss