Ενεργειακή κρίση: Σιγά η Ευρώπη… κοιμάται

O Πούτιν κλειδώνει το Nord Stream 1 επ΄αόριστον αλλά η Ευρώπη συνεχίζει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου αφήνοντας στο έλεος του θεού νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Για περισσότερους από 6 μήνες η Ευρώπη κοιμάται όρθια και αφήνει οι λάθος επιλογές της να πέσουν στα κεφάλια των πολιτών και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μας διαβεβαιώνει γενικά κι αόριστα ότι «η Ευρώπη θα επικρατήσει και ότι η ΕΕ θα βοηθήσει νοικοκυριά κι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές ενέργειας», ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι τίθεται σοβαρό πρόβλημα επάρκειας και όχι μόνο τιμών.
Ο Ρώσος πρόεδρος βάζει λουκέτο στον αγωγό και η λύση που δίνει η Κομισιόν, είναι μια πρόταση η οποία αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες, η οποία είναι στην κυριολεξία εκτός πραγματικότητας:

Μειώστε τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας
Ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό φυσικό αέριο
Βοηθήστε τους ευάλωτους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις με έσοδα από τον ενεργειακό τομέα
Ενεργοποίηση υποστήριξης σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετωπίζουν προκλήσεις ρευστότητας που συνδέονται με την αστάθεια.

Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δεν θα ξαναρχίσει πλήρως μέχρι η Δύση να άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε., του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά αποτελούν εμπόδιο για την παράδοση αερίου μέσω του βασικού αγωγού Nord Stream 1. «Τα προβλήματα προέκυψαν λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν οι δυτικές χώρες εναντίον της χώρας μας και πολλών εταιρειών», είπε ο κ. Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αυτό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss