Ενοίκια: Φοιτητές και οικογένειες σε «απόγνωση» τη φετινή χρονιά

11+1 Μέτρα – Προτάσεις για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης του κόστους στέγασης

Η ραγδαία αύξηση των ενοικίων προβληματίζει τόσο τους γονείς που αναζητούν φοιτητική κατοικία για τα παιδιά τους που πέρασαν σε σχολές μακριά από το σπίτι τους, όσο και των νέων που σκέφτονται είτε να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους δημιουργώντας οικογένεια και βρίσκοντας μια από κοινού κατοικία, είτε για τις οικογένειες που έχει λήξει ή/λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο τους επόμενους μήνες και αναμένουν να ενημερωθούν για τις νέες «απαιτήσεις» του ιδιοκτήτη.
Το κόστος μίσθωσης οικογενειακής κατοικίας

Η μέση κατώτατη ζητούμενη τιμή μίσθωσης σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες ακινήτων σε ιστοσελίδες στην Αθήνα διαμορφώνεται στα 8,15 €/τ.μ. και η μέση ανώτατη στα 11,4 €/τ.μ., δηλαδή, μια οικογένεια θα πρέπει να καταβάλει μόνο για το ενοίκιο από 815 €/μήνα έως και 1.140 €/μήνα αν πρόκειται για κατοικία 100 τ.μ. άνω του 1ου ορόφου κατασκευής μετά το 2000.

Πηγή: Αγγελιών Ακινήτων / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, Διαμέρισμα 80τμ-110τμ, με minimum 2 Y/Δ, Άνω του 1 ουορόφου, κατασκευής μετά το 2000, Οι τιμές διαμορφώνονται βάση της διαθεσιμότητας

Ένας «καλός» μισθός το κόστος ενοικίασης οικογενειακής κατοικίας

Τα άνωθεν δεδομένα, αναδεικνύουν ότι στο σύνολο των περιοχών της Αθήνας που καταγράφεται η μεγαλύτερη ζήτηση κατοικιών προς ενοικίαση από οικογένειες, απαιτείται σχεδόν ένας ολόκληρος «καλός» μισθός για το κόστος του ενοικίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο κόστος στέγασης δεν είναι μόνο το κόστος μίσθωσης της κατοικίας αλλά και τα κοινόχρηστα και οι λοιποί λογαριασμοί ΔΕΚΟ.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ραγδαίες αυξήσεις στο κόστος ενέργειας και τα κοστολόγια επιβαρύνουν καθοριστικά τον είδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί διαμέρισμα 85 τ.μ. στη Νέα Σμύρνη, 3ου ορόφου, σε πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων, όπου το κόστος των κοινοχρήστων με κοινόχρηστη θέρμανση (φυσικό αέριο) για τον μήνα Δεκέμβριο 2021 και Ιανουάριο 2022, ανήλθε στο ποσό των 200 €/μήνα, χωρίς να συνυπολογίσουμε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss