Εντείνονται οι αναταραχές στο Ιράν – Ο Ραΐσι θα «αντιμετωπίσει αποφασιστικά» τους διαδηλωτές

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν έχουν πλέον εξαπλωθεί σε πάνω από 31 επαρχίες, με τον πρόεδρο να προειδοποιεί ότι θα «αντιμετωπίσει αποφασιστικά όσους αντιτίθενται στην ασφάλεια και την ηρεμία της χώρας».

Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές δηλώνει ο πρόεδρος του Ιράν, ο οποίος δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα κατά των διαδηλωτών μετά από περισσότερο από μια εβδομάδα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Ο Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι δεσμεύτηκε να «αντιμετωπίσει αποφασιστικά» τις διαδηλώσεις, οι οποίες έχουν πλέον εξαπλωθεί σε πάνω από 31 επαρχίες του Ιράν. Οι αξιωματούχοι λένε ότι περίπου 35 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις για τον θάνατο μιας γυναίκας υπό κράτηση από την αστυνομία.

Η Μαχσά Αμινί πέθανε αφού κρατήθηκε για φερόμενη παραβίαση των κανόνων της μαντίλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί την χτύπησαν στο κεφάλι με ρόπαλο και πάνω σε ένα από τα οχήματά τους. Η αστυνομία είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για κακομεταχείριση και ότι υπέστη «αιφνίδια καρδιακή ανεπάρκεια». Και ενώ ο κ. Ραΐσι λέει ότι ο θάνατός της θα διερευνηθεί, ο υπουργός Εσωτερικών του Ahmad Vahidi επέμεινε ότι η Αμινί δεν είχε ξυλοκοπηθεί.

«Λήφθηκαν αναφορές από εποπτικά όργανα, έγιναν συνεντεύξεις με μάρτυρες, εξετάστηκαν βίντεο, λήφθηκαν ιατροδικαστικές γνωματεύσεις και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε ξυλοδαρμός», είπε.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταγράψει βίαιη αναταραχή σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα, με ορι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss