Εντοπίστηκαν οι ασθενείς «μηδέν» του κορονοϊού και είναι επιστήμονες, σύμφωνα με νέα έκθεση

Νέα έκθεση που ήρθε στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι φέρεται να εντοπίστηκαν οι ασθενείς «μηδέν» του κορονοϊού και πως πρόκειται για τρεις επιστήμονες από την Κίνα που μολύνθηκαν με τον ιό.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk το ενημερωτικό δελτίο Public του Substack αναφέρει ότι οι τρεις ειδικοί έκαναν μελέτες για νέους κορονοϊούς στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν και είναι οι Μπεν Χου, Πινγκ Γιου και Γιαν Ζου.

Οι τρεις επιστήμονες έκαναν πειράματα κέρδους-λειτουργίας («Gain-of-Function») – τα οποία στοχεύουν στην αύξηση της μολυσματικότητας και την ενίσχυση των παθογόνων οργανισμών- προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους τους. Και οι τρεις ερευνητές νόσησαν το φθινόπωρο του 2019.

Πώς έγινε η μετάδοση του ιού

Το 2019, οι δυο από τους τρεις επιστήμονες που από ότι φαίνεται είναι οι πρώτοι που μολύνθηκαν από τον ιό, ο Χου και ο Γιου συνέγραψαν μία μελέτη για τη γενετική προέλευση ενός κορονοϊού, ο οποίος σχετίζεται με τον SARS και προσβάλλει νυχτερίδες σε όλη την Κίνα.

Ο Χου έχει μαθητεύσει δίπλα στην «γυναίκα νυχτερίδα της Κίνας», την ιολόγο Σι Ζενγκλί, η οποία διεξήγαγε πολυετή έρευνα για τους κορωνοϊούς τύπου SARS που προέρχονται από νυχτερίδες.

«Ο Μπεν Χου είναι ουσιαστικά ο συνεχιστής της Σι Ζενγκλί», δήλωσε στο Public η Αλίνα Τσαν, μοριακή βιολόγος στο Broad Institute του MIT και του Harvard. Και συνέχισε λέγοντας: «Ήταν ο καλύτερος μαθητής της. Κατασκεύαζε χιμαιρικούς ιούς τύπου SARS και τους δοκίμαζε σε ποντίκια. Αν έπρεπε να μαντέψω ποιος θα αναλάμβανε αυτή την επικίνδυνη έρευνα με ιούς και θα κινδύνευε περισσότερο να μολυνθεί κατά λάθος, θα έλεγα ότι ήταν αυτός».

Σύμφωνα με την Τσαν, οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ιολογίας του Ουχάν έκαναν την έρευνά τους σε εργαστήριο χαμηλότερου επιπέδου βιοασφάλειας BSL-2 «όταν πλέον γνωρίζουμε ότι ο ιός είναι ικανός να διαφύγει ακόμη και από ένα εργαστήριο BSL-3 και να μολύνει πλήρως εμβολιασμένους νεαρούς εργαστηριακούς εργαζόμενους».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss