Επίδομα θέρμανσης: Παράταση στις αιτήσεις μέχρι 13 Ιανουαρίου 2023

Επίδομα θέρμανσης: Ένα μήνα ακόμα θα έχουν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης του επιδόματος 

Παράταση για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι τις 13 Ιανουαρίου παίρνει η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, που έληγε στις 9 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την απόφαση η τροποποίηση γίνεται, λόγω της ανάγκης χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ δυνητικά οι δικαιούχοι ήταν 1,3 εκατ. τελικά υπέβαλαν αίτηση 1,146 εκατ.
Παράταση επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μίλοησε στον ΣΚΑΪ 100,3 και αναφέρθηκε στην παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 15 λεπτά το λίτρο.

«Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ», είπε ο υπουργός.
Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε ακόμη και για τις προβλέψεις για το 2023, τα οικονομικά δεδομένα και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με το νέο έτος.
Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός σημείωσε ότι: «Την Τετάρτη θα υπάρξει σημαντική εκταμίευση 500 εκατ ευρώ προς αδύναμους, αλλά και η εκταμίευση γενναίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης, στο ύψος των 190 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για 700 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν την Τετάρτη. Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss