Επιμένει στις προκλήσεις ο Ερντογάν: Το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» έγινε εφιάλτης των εχθρών μας

Την προκλητική του φράση «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» υπερασπίστηκε μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο.

Συνέχεια στις προκλήσεις έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο τη Δευτέρα, επαναλαμβάνοντας υπερασπιζόμενος τη φράση «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». «Έχει γίνει ο εφιάλτης των τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και όλων όσοι έχουν εχθρότητα εναντίον της χώρας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: «τις υποχρεώσεις αυτής της πρότασής μας, τις εκτελούμε κατά γράμμα». Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην παρουσία του στην άτυπη Σύνοδο της Πράγας, σημείωσε χαρακτηριστικά «Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις εχθρικές συμπεριφορές που επιδεικνύονται κατά της χώρας μας, ιδιαιτέρως με μοχλό την Ελλάδα».

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ακόμα ότι οι διεθνείς εξελίξεις αποκαλύπτουν ότι «η Τουρκία είναι απαραίτητη για την Ευρωπαϊκή Ένωση» και την ευρωπαϊκή ήπειρο γενικότερα.

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε στο πλαίσιο της πρώτης συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία θέλει να επιλύσει τα «προβλήματα» – όπως είπε – σε Αιγαίο και Μεσόγειο επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου και προέτρεψε την ΕΕ να ζητήσει από την Αθήνα να ξεκινήσει διάλογο σε διμερή βάση.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι ηγέτες στη σύνοδο της ΕΠΚ επαίνεσαν τις μεσολαβητικές πρωτοβουλίες της Τουρκίας στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Σχετικές ειδήσεις
Ερντογάν: Η Τουρκία είναι «απαραίτητη» για την Ευρωπαϊκή Ένωση
«Χαστούκι» της Κομισιόν στην Τουρκία με το προσχέδιο για τη διεύρυνση – Διάλογο ζητά τώρα ο Ερντογάν

Νταηλίκια Ερντογάν και… Σία για να καλύψουν τις αντιδράσεις στην Τουρκία


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss