Επίσημα εκτός Euro 2024 η Ρωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Euro 2024: Η UEFA γνωστοποίησε ότι η Ρωσία είναι επίσημα εκτός των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UEFA συνεδρίαση στην Κροατία και στο πλαίσιο του, επισημοποίησαν τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της Ρωσίας.
Να θυμίσουμε ότι από τις 28 Φεβρουαρίου, UEFA και FIFA είχαν γνωστοποιήσει τον αποκλεισμό των εθνικών ομάδων και των συλλόγων της χώρας απ’ όλες τις διοργανώσεις.

Η Ρωσία είχε προσφύγει στο CAS, ωστόσο το διαιτητικό δικαστήριο επικύρωσε τους αποκλεισμούς, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ.
Η UEFA με ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο τους οι Ρώσοι τίθενται εκτός προκριματικών του Euro 2024. «Όλες οι ρωσικές ομάδες είναι τιμωρημένες ως επακόλουθο των αποφάσεων της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στις 28 Φεβρουαρίου, οι οποίες επικυρώθηκαν από το CAS στις 15 Ιουλίου 2022. Έτσι, η Ρωσία δεν θα συμπεριληφθεί στην κλήρωση των προκριματικών για το Euro», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι το Euro 2024 θα διεξαχθεί στη Γερμανία κι η κλήρωση των προκριματικών θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου στη Φρανκφούρτη.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss