Επίσημο ρεκόρ ταχύτητας με την… όπισθεν (video)

Απ’ ότι φαίνεται υπάρχει ακόμη χώρος για πολλά ρεκόρ ταχύτητας. Ακόμη και για αυτά που δεν κινούνται προς τα εμπρός!

Του Γιάννη Σκουφή
Έχουμε ακούσει για πολλά και διάφορα τρελά ρεκόρ ταχύτητας που έχουν γίνει με αυτοκίνητα, αλλά όχι και για ένα που να αφορά την οπισθοπορεία. Όπως και να έχει το ρεκόρ αυτό ανήκει στον Scot Burner και πιστοποιήθηκε επίσημα μπαίνοντας στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.

Αυτό που έκανε ο Burner ήταν να πάρει μία C7 Corvette και να την οδηγήσει για ένα μίλι (1.600 μέτρα) με μέγιστη ταχύτητα 84,8 χλμ./ώρα. Η επίδοση αυτή καταγράφηκε στις 15 Ιουνίου και έγινε στην πίστα του Εθνικού Μουσείου Corvette. Η επιλογή του σημείου που έγινε το ρεκόρ ήταν τόσο για να ελεγχθεί και να πιστοποιηθεί το ρεκόρ όσο και για πρακτικούς λόγους.
[embedded content]

Σύμφωνα με τον κάτοχο του ρεκόρ η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς μετά το πρώτο τέταρτο του μιλίου είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον να κοιτά προς τα πίσω και να διατηρεί την αυτοσυγκέντρωσή του. Ειδικά όταν σε ένα σημείο της πίστας χρειάστηκε να πάρει και μία ανοιχτή στροφή.

Η τρέλα με τα ρεκόρ οπισθοπορείας είχε μπει στο νου του Burner από το 2020 όταν για πρώτη φορά ανέβασε ένα βίντεο με το δικό του Nissan 370Z πετυχαίνοντας μια μέγιστη ταχύτητα 72 χλμ./ώρα. Στη συνέχεια επιχείρησε να ανεβάσει την επίδοσή του με άλλα αυτοκίνητα φτάνοντας μέχρι την Corvette.

PHOTO GALLERY

Photo 1/2

Photo 2/2

Ακόμη και αν ο Burner πέτυχε ένα ρεκόρ δεν χρειάζεται να μπει κανείς στην διαδικασία να κάνει όπισθεν με τόσο υψηλή ταχύτητα. Πόσω μάλλον από την στιγμή που υπάρχουν αρκετοί οδηγοί που δυσκολεύονται να οδηγήσουν ακόμη και με αυτή την ταχύτητα προς τα εμπρός…


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss