Επιταγή ακρίβειας: «Κλειδώνουν» οι δικαιούχοι για τα 200 ευρώ – Τι θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Επιταγή ακρίβειας: Ένα από τα βασικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα αφορά στην καταβολή έκτακτου επιδόματος.

Η νέα επιταγή ακρίβειας, ύψους 200 ευρώ, θεωρείται δεδομένα πως θα περιλαμβάνεται στο «πλέγμα» μέτρων που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα. Η καταβολή της αναμένεται να «κλειδώσει» μαζί με όλα τα υπόλοιπα, όταν τελειώσει η κοστολόγηση όλων των παροχών που προσανατολίζεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.
Μάλιστα, υπάρχει σκέψη αυτή τη φορά να ανοίξει η «βεντάλια» των δικαιούχων της επιταγής ακρίβειας εντάσσοντας μεγαλύτερο αριθμό ατόμων προερχόμενα από ευπαθείς ομάδες. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστοι υπερήλικες και αρκετές ακόμα κατηγορίες πολιτών.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ
Σύμφωνα με τα όσα είχε γράψει το Newsbomb.gr κατά το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των μέτρων στήριξης, είναι η απορρόφησης της ρήτρας αναπροσαρμογής μέχρι και τα μέσα τους 2023, το fuel pass 3 η και ενισχυμένη επιταγή ακρίβειας.

Επίσης εξετάζεται ένα αυξημένο επίδομα θέρμανσης για τον χειμώνα 2022 -2023, ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων συνταξιούχων και τέλος η μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού που αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα πριν τα μνημόνια και να φτάσει τα 751 ευρώ από 713 ευρώ που είναι αυτή την στιγμή.

Παράλληλα στο τραπέζι βρίσκονται νέες φοροελαφρύνσεις που εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα ενεργο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss