Επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για το καλάθι του νοικοκυριού

«Ο πληθωρισμός και το κύμα ακρίβειας αυξάνουν δραματικά τις κοινωνικές ανισότητες και τις καθημερινές δυσκολίες», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Κριτική προς την κυβέρνηση για το «καλάθι του νοικοκυριού», άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος για ακόμα μια φορά πρότεινε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο καλάθι του νοικοκυριού τόνισε ότι το μέτρο περιορίστηκε στη διαφημιστική καμπάνια των προσφορών των σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι την ίδια ώρα «αυξάνονται δραματικά τις κοινωνικές ανισότητες».

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:
«Ο πληθωρισμός και το κύμα ακρίβειας αυξάνουν δραματικά τις κοινωνικές ανισότητες και τις καθημερινές δυσκολίες.

Δεν ευημερούν οι αριθμοί, ούτε οι άνθρωποι, όταν σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εντός του 2022 οι απώλειες αγοραστικής δύναμης φτάνουν στο 40% για τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα έως 750 ευρώ και προσεγγίζουν το 14% για τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 1.100 ευρώ.

Το, δε, καλάθι του νοικοκυριού κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του περιορίστηκε στη διαφημιστική καμπάνια των προσφορών των σούπερ μάρκετ.
Νέα υπερκέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων
Κάθε μήνα οι εταιρείες ενέργειας δημιουργούν νέα υπερκέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων στη λιανική.
Είναι ενδεικτικό ότι με το στρεβλό μηχανισμό, που δημιούργησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον Σεπτέμβριο ενώ η χονδρική τιμή κυμάνθηκε κοντά στα 420 ευρώ/MW …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss