Επίτροπος της ΕΕ ενισχύει την ιταλική πρόταση νομοσχεδίου κατά των διακρίσεων ΛΟΑΤ+

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την πρόταση νόμου του Ζαν κατά των διακρίσεων των ΛΟΑΤ+ που βυθίστηκε από το ιταλικό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε η Επίτροπος Ισότητας της ΕΕ Έλενα Ντάλι στο Twitter μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Ιταλό βουλευτή Αλεσάντρο Ζαν (Δημοκρατικό Κόμμα).
«Συζήτησα με τον Αλεσάντρο Ζαν τα επόμενα βήματά μας προς μια ΕΕ για τους ΛΟΑΤ+. Χαιρετίζω την πρόταση του βουλευτή Ζαν για έναν ολοκληρωμένο νόμο για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους και της ρητορικής μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ για την ισότητα των ΛΟΑΤ+», δήλωσε η Ντάλι.
Η πρόταση νόμου του Ζαν, η οποία φέρει το όνομα του εισηγητή του, προβλέπει αυστηρότερες ποινές κατά των εγκλημάτων και των διακρίσεων σε βάρος των ομοφυλόφιλων, των τρανσέξουαλ, των γυναικών και των ατόμων με αναπηρία.
Η πρόταση, το 2021, πυροδότησε δημόσιο διάλογο στην Ιταλία, σπέρνοντας διχασμό στο Κοινοβούλιο και σε όλο το πολιτικό φάσμα.
Σύμφωνα με τον χάρτη της Διεθνούς Ένωσης Λεσβιών και Ομοφυλοφίλων (Ilga), η Ιταλία κατατάσσεται τελευταία στη Δυτική Ευρώπη, πίσω από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όσον αφορά τον σεβασμό και την αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤ+.
Θα ήταν ο πρώτος νόμος της Ιταλίας για τα εγκλήματα μίσους κατά των ΛΟΑΤ+, σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ για την ισότητα των ΛΟΑΤ+ 2020-2025.
Όμως, αφού καθυστέρησε για αρκετούς μήνες λ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss