Έρχονται αλλαγές – εξπρές στις πρόωρες συντάξεις στο Δημόσιο

Το υπουργείο Εργασίας προωθεί ρύθμιση – εξπρές για πρόωρη σύνταξη με 25ετία από το Δημόσιο στα 62.

Να ρυθμίσει το ζήτημα που προέκυψε με τις διατάξεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για το Δημόσιο επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας, το οποίο φέρεται έτοιμο να «περάσει» πρόωρη σύνταξη με 25ετία στο 62ο έτος για όλους τους Δημοσίου Υπαλλήλους μετά από μια σύντομη μεταβατική περίοδο (το πολύ έως το τέλος του 2022) εντός της οποίας θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης όσοι έχουν συμπληρώσει τα μειωμένα όρια των 55, 56, 58 και 60 ετών με 25ετία έως το 2010, 2011 και 2012.
Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο θα προσπαθήσει να ρυθμίσει το ζήτημα που προέκυψε με τις διατάξεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για το Δημόσιο μετά και τη γνωμοδότηση αναφέρεται ότι οι ηλικίες συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων για μειωμένη σύνταξη θα έπρεπε να ακολουθήσουν τις μεταβατικές διατάξεις των ορίων ηλικίας που τέθηκαν σε ισχύ από 19/8/2015 και μετά.

Σε αυτήν την περίπτωση οι ηλικίες συνταξιοδότησης με πρόωρη σύνταξη θα αυξάνονταν σταδιακά (όπως και στα άλλα Ταμεία μισθωτών) και θα έφταναν στο 62ο έτος. Δεν έγινε όμως αυτή η αλλαγή και τώρα, κατόπιν σχετικού ερωτήματος του υπουργείου, το Νομικό Συμβούλιο απάντησε ότι δεν ισχύουν οι ηλικίες των 55-60 ετών και θα πρέπει να αλλάξουν.
Τι θα προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας

Η πρόταση των υπηρεσιών προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει:

Διατήρηση των μειωμένων ορίων ηλικίας (55-60 ετών) για σύνταξη όσων υπαλλήλων έχουν υποβάλει αιτήσεις/οριστικές παραιτήσεις μέσα στο 2022 και είναι σε εκκρεμότητα για να πάρουν την οριστική τους σύνταξη, όπως εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές.
Μικρή μεταβατική περίοδο (το πολύ έως το τέλος του 2022) για να επιλέξουν και να μην υποστούν αιφνιδιασμό, τη συνταξιοδότησή τους με μειωμένη σύνταξη όσων συμπλήρωσαν τις ηλικίες των 55 έως 60 ετών.
Άμεση θέσπιση του 62ου έτους ως ορίου ηλικίας για μειωμένη σύνταξη με 25ετία οποτεδήποτε στο Δημόσιο. Το νέο όριο ηλικίας θα ισχύσει με τη λήξη του μεταβατικού διαστήματος όχι μόνον για όσους δεν συμπλήρωσαν τις παλι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss