Ερντογάν: Με fake news και ψεύτικους χάρτες πάει στην Πράγα

Πινγκ πονγκ Ερντογάν με την αποστρατιωτικοποίηση και το μεταναστευτικό – Αντεπίθεση Μητσοτάκη στην Πράγα

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέφερε σήμερα την ψευδή ρητορική που ξεκίνησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σχετικά με ό,τι συμβαίνει στο Αιγαίο με τους παράνομους μετανάστες. Ο Ερντογάν υποστήριξε χαρακτηριστικά: «βλέπουμε πώς τα ελληνικά πλοία θάβουν αθώους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Έχουμε ακούσει τίποτα από τον κόσμο;». Ο Ερντογάν, υποστήριξε, επίσης, ότι είναι η Τουρκία που διασώζει τους μετανάστες επειδή οι Τούρκοι ως μουσουλμάνοι, «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του ισλαμισμού». «Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι εμείς είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού μας» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα νέο κρεσέντο παράνοιας.
Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς. Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας αναφέρουν: «Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της. Ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα. Όμως η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».

Στην επικείμενη σύνοδο της Πράγας ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να εκθέσει διεθνώς για ακόμη μία φορά την απαράδεκτη αναθεωρητική ατζέντα και τα fake news που προβάλλει καθημερινά η Άγκυρα σε βάρος της χώρας μας, τις ωμές απειλές κατά της εδαφικής μας κυριαρχίας με αιχμή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και τους κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ερντογάν θα συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο για περίπου μία ώρα στην Ολομέλεια του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας το μεσημέρι, αλλά και το βράδυ στο δείπνο των 44 ηγετών. Στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν κατά πληροφορίες 4 στρογγυλά τραπέζια των 11 ηγετών έκαστο με τις πληροφορίες να συγκλίνον πως οι δύο ηγέτες δεν θα βρεθούν στον ίδιο χώρο. Ο Κυριάκος Μητσο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss