Ερντογάν: «Να σταματήσει η αιματοχυσία στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ρόλο ειρηνοποιού διεκδικεί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, επιχειρώντας να μεσολαβήσει για να τερματιστεί ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας

Στόχος της Τουρκίας είναι να σταματήσει την αιματοχυσία στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό παρά τα εμπόδια, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην περιφερειακή Σύνοδο Κορυφής στο Καζακστάν.
Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πούτιν για να συζητήσουν πιθανά ειρηνευτικά σχέδια για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο βοηθός του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να προτείνει ιδέες για ειρήνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι «μας περιμένει μια πολύ ενδιαφέρουσα και, ελπίζω, χρήσιμη συζήτηση» μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες Τετάρτη (12/10)

Οι Τούρκοι που κράτησαν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα φέρονται έτοιμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της διευθέτησης της ουκρανικής σύγκρουσης. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν για να συμμετάσχει σε συνόδους διαφόρων περιφερειακών οργανισμών, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή προσκείμενη στο Κρεμλίνο στην Αστάνα.

Ο Πούτιν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και των Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA), όπως και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτες αρκετών ακόμη κρατών, ιδίως της Ασίας. Ο Ρώσος πρόεδρος προγραμματίζει να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Ερντογάν και τον εμίρη του Κατάρ, σεϊχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss