ΕΣΑΚΕ: Πέρασαν στη Γενική Συνέλευση οι επτά ξένοι!

Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε τους επτά ξένους, αναμένεται η επικύρωση από την ΕΟΚ

Οι επτά ξένοι εγκρίθηκαν από την Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και πλέον απομένει η επικύρωση από την ΕΟΚ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η νέα πρόταση για αύξηση των ξένων συμφωνήθηκε και τυπικά στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (3/10) στον ΕΣΑΚΕ και πλέον απομένει το «ΟΚ» της ΕΟΚ και η έγκριση του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Πλέον στην Basket League, αλλά και στο Κύπελλο, θα επιτρέπεται να είναι δηλωμένοι 7 ξένοι, εκ των οποίων οι 6 θα αγωνίζονται σε κάθε παιχνίδι, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στις αλλαγές.

Αυτό εξήγησε και με ενημέρωση του ο ΕΣΑΚΕ επισημαίνοντας πως χρειάζεται η έγκριση της ΕΟΚ.

Η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

Παραμένουν οι έξι ξένοι για κάθε ομάδα στη διάρκεια των αγώνων της Basket League. Η πρόταση που ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ για αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν είναι οι ομάδες να έχουν το δικαίωμα για rotation της εξάδας των ξένων τους σε κάθε αναμέτρηση από μία “δεξαμενη” επτά παικτών και να τη δηλώνουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι της αναμέτρησής τους.

Οι ομάδες που θα έχουν επτά κατατεθειμένα συμβόλαια ξένων παικτών θα έχουν δικαίωμα για δύο αλλαγές στον πρώτο γύρο και τρεις στον δεύτερο. Στις ομάδες που θα έχουν έξι παίκτες θα ισχύσει το σύστημα των τριών αλλαγών στον πρώτο γύρο και τριών στον δεύτερο.

Ο συνολικός ανώτατος αριθμός των ξένων που θα μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε ομάδα σε όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου στο Πρωτάθλημα συνεπώς παραμένει ο 12.
Για να ισχύσουν οι κανονισμοί του Πρωταθλήματος απαιτείται η έγκριση της ΕΟΚ.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss