Έβρος: 25.000 παράνομοι μετανάστες εμποδίστηκαν μέσα στον Αύγουστο

Έβρος: Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε τον τρόπο λειτουργίας των λαθροδιακινητών

Στην αποκάλυψη ότι μόνο μέσω του Έβρου προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο 25.000 παράνομοι μετανάστες προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το στοιχείο αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί συστηματικά το Μεταναστευτικό τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι περισσότεροι από τους 25.000 μετανάστες που εμποδίστηκαν να περάσουν στην Ελλάδα τον Μάρτιο ήταν Σύροι τους οποίους, όπως είπε, οι τουρκικές Αρχές αρχικά συλλαμβάνουν και στη συνέχεια τους θέτουν το δίλημμα ή να επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα ή να επιστρέψουν στη Συρία.
Αποκαλύπτοντας το mondus operandi της Τουρκίας ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι αυτό ξεκινά με την αξιοποίηση της χαμηλής στάθμης του ποταμού Έβρου το καλοκαίρι. Το επόμενο βήμα είναι να στέλνουν ομάδες μεταναστών στις νησίδες του ποταμού και ακολουθεί η επικοινωνία με ΜΚΟ εντός της Ελλάδας η οποία με τη σειρά της επικοινωνεί με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ζητώντας να σταλεί στην Ελλάδα αίτημα για επιχείρηση διάσωσης με το πρόσχημα ότι οι μετανάστες κινδυνεύουν ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει.

«Οι ελληνικές Αρχές δεν πρόκειται να γίνουν οι βαρκάρηδες των λαθροδιακινητών που γεμίζουν με ψεύτικες ελπίδες απελπισμένους ανθρώπους» ξεκαθάρισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στον φράχτη του Έβρου που εκτείνεται σε μήκος περίπου 37,5 χιλιομέτρων από τα συνολικά 200χλμ. των συνόρων με την Τουρκία εξηγώντας ότι η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την σταδιακή επέκτασή του ελήφθη γιατί στο τμήμα που υπάρχει φράχτης τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε, ακόμα, ότι εντός των επομένων ημερών θα προσληφθούν ακόμη 250 συνοριοφύλακες προσθέτοντας ότι το ΚΥΣΕΑ έλαβε την απόφαση να αναβαθμιστούν και τα τεχνικά μέσα ελέγχων στην περιοχή.
Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss