Το extreme ρωσικό ριάλιτι στη Σιβηρία

Κάποτε μας ξάφνιαζε η ιδέα πως κάποιοι άνθρωποι θα δέχονταν να ζήσουν για ένα διάστημα σε ένα περιβάλλον «γυάλας», όπου οι υπόλοιποι θα τους παρακολουθούν…
Τώρα που τα ριάλιτι που θυμίζουν την ταινία «Truman Show» δεν μας ξαφνιάζουν πια…

…μια ρωσική εταιρεία προχωρά το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο με ένα ριάλιτι που παραπέμπει σε Αγώνες Πείνας και σε πραγματικές ιστορίες επιβίωσης.

Όπως γράφει η Daily Mail, οι διοργανωτές του προγράμματος, το οποίο θα διεξαχθεί σε απομακρυσμένο νησί της Σιβηρίας, λένε πως δεν θα παρέμβουν για να αποτρέψουν βιασμούς ή φόνους κατά τη διάρκεια του ριάλιτι, το οποίο αναμένεται να αρχίσει τον Ιούλιο.

Οι διαγωνιζόμενοι θα διαθέτουν μόνο μαχαίρια για να αντιμετωπίσουν αρκούδες, λύκους και τα γιγάντια κουνούπια της «κόλασης» που τους επιφυλάσσεται στον ποταμό Ob- και η οποία θα έχει διάρκεια εννέα μηνών.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από τους 35 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι στους -50 τον χειμώνα και οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν μόνο ένα σετ ζεστά ρούχα για να ανταπεξέλθουν.

Το σόου στο οποίο όλα επιτρέπονται θα βιντεοσκοπείται από 2.000 κάμερες και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου σε πολλές γλώσσες, 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα.

Οι διοργανωτές παραδέχθηκαν χθες πως δεν θα παρέμβουν για να σταματήσουν ακόμα και βιασμό ή φόνο αλλά οι συμμετέχοντες θα υπόκεινται σε όσα προβλέπει η ρωσική νομοθεσία για κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά.

Μετά την κατακραυγή, η ρωσική ομάδα πίσω από το ριάλιτι πήρε πίσω έναν «κανόνα» που ανοιχτά προέβλεπε πως «επιτρέπονται όλα, μάχες, αλκοόλ, φόνος, βιασμός, κάπνισμα, τα πάντα».

Όταν όμως ρωτήθηκαν αν θα παρέμβουν αν υπάρχει «σωματική βία, βιασμός, φόνος» ο 35χρονος εκατομμυριούχος παραγωγός Yevgeny Pyatkovsky απάντησε στους Siberian Times: «Όχι, δεν θα παρέμβουμε. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα υπάρξουν τσακωμοί και περισσότερα. Δεν φοβόμαστε ούτε τις αρνητικές αντιδράσεις αν αυτό συμβεί».

Επέμεινε ωστόσο πως θα ξεκαθαρίσει στους συμμετέχοντες πριν το σόου πως θα «ακολουθήσει η τιμωρία τους με βάση τον ρωσικό Ποινικό Κώδικα».

«Θα αρνηθούμε κάθε ισχυρισμό των συμμετεχόντων ακόμα κι αν πρόκειται να σκοτωθούν ή να πέσουν θύμα βιασμού. Δεν θα έχουμε καμία σχέση με αυτό. Αυτό θα ξεκαθαρίζεται σε ένα έγγραφο που θα υπογράψουν οι συμμετέχοντες πριν αρχίσει το σόου» τόνισε προσθέτοντας πως δεν υπάρχει καμία απαγόρευση σεξουαλικών επαφών μεταξύ των συμμετεχόντων.

«Δεν θα παρέμβουμε στις σχέσεις των συμμετεχόντων ούτε θα παρακολουθούμε τη σεξουαλική τους ζωή και οι κάμερές μας δεν θα μπορούν να παρακολουθούν κάθε κίνηση σε κάθε γωνιά του νησιού» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι ελεύθεροι να σχηματίσουν ζευγάρια ή ό,τι θέλουν και δεν υπάρχουν περιορισμοί ούτε κανόνες σχετικά με το σεξ. Αν μια γυναίκα μείνει έγκυος και καταφέρει να το κρατήσει, εμείς είμαστε οκ. Θα δείξουμε το μωρό όταν το σόου τελειώσει» ήταν το κυνικό σχόλιό του.

Το νησί βρίσκεται στην απομακρυσμένη περιοχή Τομσκ και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ψαρέψουν- τον χειμώνα μέσα από τρύπες στον πάγο- για να βρουν τροφή.

«Τον χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει στους -50 και η περιοχή είναι γεμάτη καφέ αρκούδες» πρόσθεσε.

Μόλις αρχίσει η βιντεοσκόπηση οι καφέ αρκούδες θα είναι στο τέλος της εποχής αναπαραγωγής. Λίγες μέρες αφότου ηρεμήσουν, θα καταφτάσουν οι γιγάντιες σκνίπες, περιέγραψε.

Οι διοργανωτές θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν τυχόν συμμετέχοντες που θα δεχθούν επίθεση από αρκούδες, αν και ο 35χρονος προειδοποιεί πως ίσως δεν τα καταφέρουν εγκαίρως επειδή οι αρκούδες… τρέχουν γρήγορα.

«Αυτή είναι η σιβηρική τάιγκα:  Όλα μπορούν να συμβούν και μπορεί να μην προλάβουμε έγκαιρα να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης» τόνισε, «οι συμμετέχοντες θα έχουν μόνο μαχαίρια, δεν επιτρέπονται τα όπλα. Θα δώσουμε στον καθένα ένα σετ ρούχα και με αυτά θα πρέπει να φτάσουν ως το τέλος του σόου».

Ειδικοί θα παρέχουν σύντομη εκπαίδευση στους συμμετέχοντες για το τι να κάνουν αν συναντήσουν μια άγρια αρκούδα αλλά εκείνοι θα αντιμετωπίσουν κι άλλες δυσκολίες, όπως όταν το νησί τους θα γεμίσει «δραπέτες από κοντινή φυλακή».

Ήδη έχει γίνει μια προεπιλογή σε 300 υποψηφίους και η τελική επιλογή θα γίνει από ψηφοφορία μέσω ίντερνετ.

Μεταξύ εκείνων που ελπίζουν να κερδίσουν μια θέση στην τελική σύνθεση είναι μια 26χρονη ηθοποιός από την Αγία Πετρούπολη αλλά κι ένας 22χρονος φοιτητής από τη Νότια Κορέα, ένας 31χρονος πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών αλλά και μια 21χρονη φοιτήτρια από το Καζακστάν.

«Θέλω να άνω κάτι τόσο τρελό κι αξέχαστο που ο κόσμος αργότερα να λέει για μένα “θυμάστε εκείνο το κορίτσι…”» δήλωσε η 30χρονη προπονήτρια κολύμβησης Irina Agisheva. «Ζούμε μόνο μια φορά και πρέπει να ζούμε στο φουλ. Είμαι έτοιμη».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss