Exxon Mobil: Άρχισε δουλειά – Απλώνει καλώδια στην Κρήτη

Υδρογονάνθρακες: Όλα τα ορόσημα και το πρόγραμμα για τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα

Το πράσινο φως για τις σεισμικές έρευνες δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης δόθηκε χθες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε τηλεοπτική του εμφάνιση.
Μετά την επιβεβαίωση του σχεδιασμού και την έκδοση NAVTEX το πλοίο της Νορβηγικής PGS Sanco Swift, που έχει επιστρατεύσει η Exxon Mobil ξεκίνησε τις σεισμικές έρευνες.

Σύμφωνα με τη NAVTEX από την Τρίτη 8 Νοεμβρίου έχουν δεσμευτεί περιοχές στο Ιόνιο και το Δυτικό Πέλαγος καθώς και δυτικά και ανατολικά της Κρήτης προκειμένου το Sanco Swift να αναπτύξει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις έρευνες που έχει ήδη απλώσει καλώδιο μήκους 12 χιλιομέτρων.
Τρισδιάστατα δεδομένα 11.000 χιλιομέτρων προβλέπεται να αποκτηθούν επιπλέον σε σχέση με τα 6.5000 χιλιομέτρα που προβλέπονταν την προηγούμενη Άνοιξη.

Αυτό σημαίνει ότι οι γεωτρήσεις μπορεί να ολοκληρωθούν νωρίτερα από το 2025.

Η εταιρεία, αμερικανικών συμφερόντων, αρχές του 2023 είναι πιθανό να έχει όλα τα δεδομένα από τις έρευνες της Νορβηγικής PGS.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΥΕΠ) για το πρόγραμμα και τα ο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss