Εύα Καϊλή: Αυτές είναι οι φυλακές που πέρασε τις πρώτες ώρες

Εύα Καϊλή: Δείτε βίντεο με πλάνα μέσα από τη φυλακή – Η ιστορία του τεράστιου νεομεσαιωνικού συγκροτήματος 

H Εύα Καϊλή είναι προσωρινά κρατούμενη καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με την υπόθεση να κρίνεται το επόμενο διάστημα στις δικαστικές αίθουσες. Η ευρωβουλευτής βρέθηκε τις πρώτες ώρες της κράτησής της στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Βέλγιο, όπου είναι ένα κάστρο του 19ου αιώνα.
Σύμφωνα με τους brusselstimes.com, η συγκεκριμένη φυλακή ονομάζεται Saint-Gilles και είναι ένα τεράστιο νεομεσαιωνικό συγκρότημα που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Joseph Jonas Dumont και χτίστηκε μεταξύ 1878 – 1884 από τον αρχιτέκτονα François Derre. Μάλιστα, έχει χτιστεί με βάση τις διατριβές Αγγλοσάξωνων εγκληματολόγων και αναπτύχθηκαν από τον Édouard Ducpétiaux, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα σχέδια πολλών βελγικών φυλακών.

Έτσι, τέθηκε σε λειτουργία το 1884 για να αντικαταστήσει τη φυλακή Petits-Carmes στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης του Βελγίου στην επίσημη ιστοσελίδα justice.belgium.be. Κατά τον Μεσοπόλεμο, εκεί έμεναν μόνο κατάδικοι, ενώ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η φυλακή πέρασε υπό τον έλεγχο των Ναζί.
Επίσης, το διάστημα 1945 – 1950, ο ημερήσιος πληθυσμός της φυλακής που έχει χωρητικότητα 502 ατόμων, ανήλθε σε 2.100, λόγω μαζικών καταδίκων για συνεργάτες των τότε Γερμανών κατακτητών.

Η ιδιαιτερότητα της φυλακής

Το σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο βρέθηκε η Εύα Καϊλή, έχει βρεθεί και ο Χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός, ενώ έχει χωρητικότητα 502 κρατουμένων και περιβάλλεται από έναν εξωτερικό τοίχο με ύψος 6 μέτρα και μήκος 960 μέτρα. Η μνημειακή πρόσοψη της φυλακής, με τους δύο πύργους και την οξυκόρυφη είσοδο, έχει χαρακτήρα μεσαιωνικού οχυρού. Αποτελείται από έξι φτερά, τοποθετημένα σε ένα αστέρι γύρω από το κέντρο, ενώ διαθέτει υπόγειο πέρασμα, όπου τη συνδέει με τη φυλακή Forest που χτίστηκε το 1910.

Μάλιστα, διαθέτει μια ιδιαιτερότητα, αφού οι ορισμένοι κατάδικοι ή προσωρινοί κατάδικοι στη συγκεκριμένη φυλακή συμμετέχουν στο έργο «Primaries».
Με αυτό το έργο, η φυλακή επιθυμεί να επιτρέψει στους κρατούμενους να περάσουν την περίοδο κράτησής τους με τον πιο εποικοδομητικό δυνατό τρόπο και έτσι να περιορίσουν τις ζημιές που συνδέονται με την κράτηση.

Μαθαίνουν λοιπόν να εργάζονται με γνώμονα το μέλλον και εξοικειώνονται με την ανάληψη ευθυνών. Εκτός από τις παραδοσιακές δραστηριότητες (αθλητισμός, διδασκαλία, κοινές δραστηριότητες κ.λπ.), οι κρατούμενοι μπορούν κάθε δύο μέρες να περνούν το βράδυ μαζί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
Μερικές φορές έχουν επίσης μια επιπλέον βόλτα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι πόρτες των κελιών τους είναι ανοιχτές και μπορούν να τρώνε γεύματα μαζί.
Δείτε βίντεο με πλάνα μέσα από τη φυλακή

Διαβάστε επίσης:
Εύα Καϊλή: Ο δικηγόρος της μιλά στο Newsbomb.gr
Φουρλάς: Χαίρομαι που δεν με χρησιμοποίησαν για το Qatar Gate
Δεμίρης: Ψευδείς οι ισχυρισμοί για «διερεύνηση» του Μαργαρίτη Σχοινά


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss