Εύα Καϊλή: Αυτή είναι η περιουσία της που δεσμεύεται

Μεγάλη αύξηση των καταθέσεών της, παρουσιάζει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής που συνελήφθη στις Βρυξέλλες για υπόθεση διαπλοκής, Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τα αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Βουλής, Πόθεν Έσχες.

Τη μεγάλη αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων της Εύας Καϊλή, καταγράφουν τα Πόθεν Έσχες 2018 – 2020, που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Βουλής. Σύμφωνα με αυτά η, εκ των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εμφανίζει διπλασιασμό των τραπεζικών της καταθέσεων.
Το 2019, για χρήση του 2018, δηλώνει 550.000 ευρώ εισόδημα, 340.000 ευρώ εκ των οποίων, δικαιολογεί από πώληση ακινήτου στην Άνοιξη. Οι τραπεζικές της καταθέσεις εκείνη την εποχή, φτάνουν τα 210.000 ευρώ. Την ίδια ώρα εμφανίζει εγγραφές 5 ακινήτων, στα τέσσερα εκ των οποίων έχει την πλήρη κυριότητα, στο δε πέμπτο 25%.

Το ακίνητο στην Άνοιξη φαίνεται να της αποφέρει 340.000 ευρώ.Στην επόμενη δήλωση Πόθεν Έσχες, του έτους 2020, για χρήση του 2019, τα εισοδήματά της εμφανίζονται στα 219.000 ευρώ. Οι καταθέσεις από την άλλη εκτοξεύονται στα 405.000 ευρώ, η οποία όμως δεν δικαιολογείται από την πώληση του ακινήτου, καθώς στην ίδια χρήση αγοράζει ακίνητο στο Ψυχικό, για το οποίο καταβάλλει συνολικά 270.000 ευρώ. Ως πηγή προέλευσης των χρημάτων δηλώνει την πώληση περιουσιακού στοιχείου.

Την επόμενη χρονιά, Πόθεν Έσχες 2021 (χρήση 2020), εμφανίζει εισοδήματα 164.000 ευρώ. Οι καταθέσεις της ανεβαίνουν 461.846 ευρώ, με την ακίνητή της περιουσία να μην εμφανίζει μεταβολή.

Η εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων που συνέστησαν
Από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντοπίστηκε εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν ένα μήνα με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων και η οποία είναι στο όνομα της Εύας Καϊλή και του συζύγου της.
Η εταιρεία έχει έδρα στο Κολωνάκι και ήδη δεσμεύθηκε ενώ πραγματοποιείται έλεγχος για την εν γένει δραστηριότητα της.

Η εντολή για δέσμευση αφορά την Εύα Καϊλή, τον σύζυγό της, τους γονείς και άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (αδέλφια) ενώ αναφέρεται σε ακίνητα, λογαριασμούς, πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα, εταιρείες και συμμετοχές σε αυτές και λοιπά.
Πρωτίστως όμως η δέσμευση στοχεύει στην αναζήτηση και στο μπλοκάρισμα μετρητών ή ακριβών κινητών πραγμάτων (δώρων) που μπορεί να αποδειχθεί ότι συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που έχει αποδοθεί ήδη από τις βελγικές Αρχές και ερευνάται για την Εύα Καϊλή και τον ιταλικής καταγωγής σύζυγό της.
Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss