Εύα Καϊλή: Το Μιλάνο ερευνά το ξέπλυμα χρημάτων των «φίλων» του Κατάρ

Qatar Gate: Σε Βρυξέλλες αλλά και στο Μιλάνο εστιάζουν οι έρευνες για να βρεθεί το «μαύρο» χρήμα που έφτασε από τη Ντόζα στο Ευρωκοιβονοβούλιο

Την διαδρομή που ακολούθησαν τα χρήματα από το Κατάρ μέχρι να φτάσουν στο Ευρωκοινοβούλιο προσπαθούν να «χαρτογραφήσουν» οι Αρχές σε Βρυξέλλες και Μιλάνο, στη σκιά των αποκαλύψεων για το Qatar Gate.
Σε αυτό ακριβώς το δύσκολο εγχείρημα αναφέρεται σε δημοσιευμά της η Corriere della sera με τίτλο «Qatar Gate: Το Μιλάνο ερευνά το ξέπλυμα των ”φίλων” του Κατάρ», ουσιαστικά «φωτογραφίζοντας» την Εύα Καϊλή, τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι και τον πρώην Ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ιταλίας, οι εισαγγελικές αρχές της χώρας ρίχνονται στη «μάχη» και συνδράμουν στις έρευνες που διεξάγονται στο Βέλγιο.
Στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται Fight Impunity, η ΜΚΟ που ίδρυσε ο Παντσέρι και εξετάζεται σύμφωνα με την εφημερίδα αν μέσω αυτής χρηματοδοτούνταν πρόσωπα στο Ευρωκοινοβούλιο που προσπαθούσαν να «ωραιοποιήσουν» την εικόνα του Κατάρ και του Μαρόκο. Έαν αυτό τελικά ισχυέι τότε τα χρήματα θα πρέπει να αναζητηθούν κα πολύ πιθανό να βρεθούν στην Ιταλία καθώς στη ΜΚΟ εργάζονταν πολλοί Ιταλοί βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικοί.

Προς το παρόν, ο δικαστής Fabio De Pasquale που ηγείται της ομάδας “διεθνών υποθέσεων” στην Ιταλία κινείται παρέχοντας δικαστική βοήθεια σε συναδέλφους στις Βρυξέλλες, σημειώνει η Corriere della sera , ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και να επαληθεύσουν εάν υπάρχουν άτομα που συνδέονται με τον Antonio Panzeri που μπορεί να έχουν λάβει χρήματα από τη ΜΚΟ

Μάλιστα κάνουν λόγο στην εφημερίδα για «σημαντικά» κεφάλαια που κατατέθηκαν στους πρώτους τρεχούμενους λογαριασμούς που εξετάστηκαν.
Η δράση του Παντσέρι, βάζει στο κάδρο και τον Φραντσέκο Τζόρτζι, τονίζει η Corriere della sera: «Ο 35χρονος εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας από το Abbiategrasso, τον οποίο ο Παντσέρι πήρε μαζί του ως συνεργάτη στις Βρυξέλλες όταν ήταν αναπληρωτής, εξασφαλίζοντάς του σημαντικό μισθό», γράφει η εφημερίδα.
Καθώς ο Παντσέρι δεν επανεξελέγη το 2019, ο Τζόρτζι σύμφωνα με την εφημερίδα συνέχισε να κάνει την ίδια «δουλειά» με την Εύα Καϊλή. «Ζηλευτοί ως το πιο όμορφο ζευγάρι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι δυο τους βρίσκονται τώρα στη φυλακή με τον Panzeri στην έρευνα που τους βλέπει να κατηγορούνται για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», σχολιάζει η εφημερίδα.
Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss