Φοιτητική Κατοικία: Εκτός «παιχνιδιού» οι κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€

Τη φετινή χρονιά ανακοινώθηκαν νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές οι βαθμολογίες. Η αναζήτηση φοιτητικές κατοικίας δυο μήνες μετά την ανακοίνωση των βαθμών στις Πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι δυσκολότερη.
Το χρονικό διάστημα της ανακοίνωσης των βαθμών, είχαμε αναφέρει ότι η εύρεση φοιτητικής κατοικίας με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ αποτελούσε «τζόκερ», δυο μήνες μετά, η εύρεση φοιτητικής κατοικίας με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ στις φοιτητικές περιοχές της Αθήνας, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων, απλά είναι εκτός «παιχνιδιού» – δεν υπάρχουν.

Η φετινή χρονιά είναι η πιο δύσκολη χρονιά ακόμη και από τα χρόνια των μνημονίων. Η εξίσωση είναι πολύ δύσκολη για τις οικογένειες που έχουν τη χαρά που το παιδί τους πέρασε στο πανεπιστήμιο, αλλά παράλληλα η σχολή δεν βρίσκεται στη πόλη της οικογενειακής κατοικίας.
Μηδενική διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€

Δυο μήνες πριν, 1 στις 10 φοιτητικές κατοικίες διατίθενταν προς μίσθωση με ενοίκιο έως 300€ σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα. Σήμερα, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των αναρτημένων αγγελιών, οι γονείς που αναζητούσαν φοιτητική κατοικία έως 50τμ άνω του 1ου ορόφου με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€, πλέον θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα οικονομικά τους δεδομένα κατά πολύ. Η μικρή διαθεσιμότητα, μετατράπηκε σε μηδενική διαθεσιμότητα σύμφωνα με τη μεταβολή που καταγράφεται στον παρακάτω πίνακα.

Παράλληλα, καταγράφεται μεταβολή των διαθεσίμων κατοικιών σύμφωνα με το «δημοφιλέστερο» μίσθωμα ανά περιοχή. Στις περιοχές του κέντρου της Αθήνα το 58,35% των διαθέσιμων κατοικιών είχαν ζητούμενο μίσθωμα από 400€ έως 500€, πλέον μόλις το 26,3%. Στα Δυτικά προάστια το 63,49% των διαθέσιμων κατοικιών είχαν ζητούμενο μίσθωμα από 350€ έως 450€, πλέον έχει μεταβληθεί στο 46,14%.
Στα Νότια Προάστια περισσότερα από 6 στα 10 ακίνητα είχαν ζητούμενο μίσθωμα από 400€ έως 500€, πλέον μόνο δυο στα 10 ακίνητα. Στο Πειραιά 5 στις 10 κατοικίες είχαν ζητούμενο μίσθωμα από 300€ έως 400€, πλέον μόλις 3 στα 10 ακίνητ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss