Food Pass: Πώς θα γίνονται οι πληρωμές -Τα οφέλη από την ψηφιακή κάρτα

Το Food Pass θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες και θα καλύπτει το 10% των αγορών σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει το νέο Food Pass και θα ισχύει για 6 μήνες για την στήριξη των νοικοκυριών από την ακρίβεια. Θα καλύπτει το 10% των αγορών σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, ενώ θα πληρώνεται, όπως και το Fuel Pass, είτε με άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε μέσω τράπεζας.
Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όσοι επιλέξουν να την άυλη ψηφιακή κάρτα θα έχουν περισσότερα οφέλη. Αναλυτικότερα, όσοι προτιμήσουν την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν το 100% του ποσού που δικαιούνται βάσει του μέτρου. Αντίθετα, όσοι πραγματοποιήσουν συναλλαγές στα καταστήματα που ισχύει το food pass μέσω μετρητών ή χρήσης ΙBAN θα τους επιστραφεί το 80% του ποσού.

Επιπλέον όσοι χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν τα χρήματα πιο γρήγορα, στο τέλος του ίδιου μήνα που έκαναν χρήση της κάρτας. Αντιθέτως όσοι πληρώνουν με μετρητά θα κρατούν τις αποδείξεις, τόνισε ο υπoυργός. «Θα υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα για αυτό και η ΑΑΔΕ θα κάνει τη διασταύρωση των απαραίτητων στοιχείων». Σε αυτή την περίπτωση εξήγησε ότι τα χρήματα θα πιστώνονται στους τραπεζικού λογ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss