Φόρτιση EV σε 5 λεπτά; Η NASA εξαλείφει τα εμπόδια – FleetNews

Μια τεχνική που αναπτύχθηκε από τη NASA για χρήση στο διάστημα θα μπορούσε να βοηθήσει σε ταχύτατους ρυθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV), πέντε φορές ταχύτερους από ό,τι είναι μέχρι στιγμής δυνατό.
Εάν αυτή εφαρμοστεί αποτελεσματικά στην υποδομή φόρτισης EV, θα εξαλείψει πολλά από τα σημερινά εμπόδια στην ηλεκτροδότηση.
Ο ανεφοδιασμός ενός αυτοκινήτου με βενζίνη ή ντίζελ διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και είναι πολύ ταχύτερος από τις τρέχουσες δυνατότητες φόρτισης των EV, δεδομένου ότι ακόμη και οι πιο γρήγοροι φορτιστές χρειάζονται περίπου μισή ώρα για να φορτίσουν αρκετά (80%) ένα αυτοκίνητο. Και αυτοί οι φορτιστές εξακολουθούν να είναι πολύ λιγότεροι από άλλους που μπορεί να χρειαστούν ώρες για να φορτίσουν πλήρως ένα EV.
Φόρτιση στο σπίτι
Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσατε να φορτίσετε EV σας όσο γρήγορα μπορείτε να ανεφοδιάσετε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης; Αυτό θα εξάλειφε τη σχετική ταλαιπωρία κατ’ αρχάς, μειώνοντας τον ίδιο τον χρόνο φόρτισης/αναμονής. Αλλά αυτή η μείωση με τη σειρά της μειώνει επίσης την ανάγκη για υποδομή φόρτισης στο σπίτι ή στο γραφείο, υπό την προϋπόθεση ότι οι δημόσιες υπηρεσίες φόρτισης είναι ανταγωνιστικές και ευρέως διαθέσιμες.
Από πού λοιπόν προέρχεται αυτή η θαυματουργή λύση; Κυριολεκτικά από το διάστημα. Πριν από λίγο καιρό, οι μηχανικοί της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας της Αμερικής, της NASA, ανέπτυξαν μια τεχνολογία για χρήση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Είναι μι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss