Frontex: Υποστηρίζουμε τις ελληνικές αρχές – Μετανάστες είχαν τραύματα

Χωρίς αντίκρυσμα η προσπάθεια της Τουρκίας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με τις αποτροπιαστικές εικόνες των 92 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο 

Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα της εργαλειοποίησης παράτυπων μεταναστών στο Έβρο από την Τουρκία, με την Ελλάδα να καταγγέλλει την γείτονα χώρα σε ΟΗΕ και ΕΕ.
Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), η συνοριακή υπηρεσία της ΕΕ, η Frontex, επιβεβαίωσε ότι αντίκρισε μια πολύ άσχημη και απάνθρωπη εικόνα σχετικά με την άφιξη των 92 μεταναστών στα ελληνικά σύνορα του Έβρου. «Οι αξιωματικοί της Frontex ανέφεραν πως οι μετανάστες βρέθηκαν σχεδόν γυμνοί και ορισμένοι από αυτούς έφεραν εμφανή τραύματα», δήλωσε η Πολίνα Μπάκουλα, εκπρόσωπος της Frontex.Η ίδια, μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία της Frontex στη Βαρσοβία, τόνισε ότι οι αξιωματικοί της συνοριακής υπηρεσίας της ΕΕ συνεργάστηκαν με τις ελληνικές αρχές για να παράσχουν στους 92 μετανάστες βοήθεια. Παράλληλα, η Συνοριακή Υπηρεσία ενημέρωσε τον υπεύθυνο Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Frontex για πιθανή παραβίαση των δικαιωμάτων τους.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss