Γαλλία: Καταδικάστηκε 33χρονος για τον βιασμό 11χρονου κοριτσιού

Ένας 33χρονος καταδικάστηκε για τον βιασμό ενός 11χρονου κοριτσιού σε μια υπόθεση-ορόσημο που οδήγησε στη θέσπιση της ηλικίας συναίνεσης στη Γαλλία.

Η υπόθεση διερευνήθηκε εκ νέου μετά από κατακραυγή για τη μειωμένη ποινή, με αποτέλεσμα η ηλικία συναίνεσης να οριστεί στα 15 χρόνια. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με τη μαθήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 2017 αφού τη συνάντησε σε ένα πάρκο. Ήταν 28 ετών τότε και επέμεινε ότι το κορίτσι είχε συναινέσει.
Αργά την Παρασκευή (4/11), ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για βιασμό ανηλίκου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών. Σε μια προηγούμενη δίκη πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, είχε ξεσπάσει δημόσια οργή αφού η κατηγορία του βιασμού περιορίστηκε σε σεξουαλική επίθεση. Η επακόλουθη πολιτική διαμάχη οδήγησε στον καθορισμό ενός ελάχιστου ορίου ηλικίας συναίνεσης των 15 ετών στη Γαλλία τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Μέχρι τότε, η γαλλική νομοθεσία απαιτούσε από έναν κατήγορο ηλικίας κάτω των 15 ετών να αποδείξει ότι υπήρχε «βία, περιορισμός, απειλή ή αιφνιδιασμός», ελλείψει των οποίων οι ερευνητές χαρακτήριζαν το περιστατικό ως το μικρότερο αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Τώρα ο νόμος θεωρεί το σεξ με οποιονδήποτε κάτω των 15 ετών ως αυτομάτως μη συναινετικό, και ως εκ τούτου βιασμό.
Διατάχθηκε νέα έρευνα. Καθώς ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί αναδρομικά, η υπόθεση κρίθηκε βάσει της προηγούμενης νομοθεσίας. Ο άνδρας κατηγορήθηκε για βιασμό αφού οι δικαστές αποφάσισαν ότι υπήρχε «ηθικός περιορισμός και έκπληξη» στις πράξεις του. Η δίκη, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη και ήταν κλειστή για το κοινό και τον Τύπο, κρίθηκε από μια επαγγελματική επιτροπή πέντε δικαστών χωρίς ένορκο. Επιτράπηκε να παρευρεθούν ορισμένες ενώσεις προστασίας παιδιών και φεμινιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας μίλησε για πρώτη φορά στην κοπέλα σε ένα πάρκο κοντά στην είσοδο του σχολείου της στο Montmagny, στο Val-d’Oise βόρεια του Παρισιού, τον Απρίλιο του 2017. Λίγες μέρες αργότερα συναντήθηκαν ξανά και της πρότεινε να τη «διδάξει να φιλάει… και πολλά άλλα», μετά την κάλεσε πίσω στο διαμέρισμά του εκεί κοντά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss