Γαλλία: Μαχαίρωσαν οδηγό στην ουρά σε πρατήριο καυσίμων – Στο απροχώρητο η κατάσταση με την απεργία

Οι διαβουλεύσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφέρει καρπούς ενώ η κυβέρνηση πιέζει για άμεση λύση

Συνεχίζονται οι πολυήμερες απεργίες σε διυλιστήρια της Γαλλίας με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη συμφόρηση στα πρατήρια της χώρας όπου ακόμα υπάρχουν καύσιμα τόσο στο Παρίσι όσο και στη βόρεια Γαλλία.
Έξω από τα πρατήρια παρατηρούνται ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα την ώρα που οι εργαζόμενοι σε κάποια από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Γαλλίας ζητούν να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για διαπραγματεύσεις των μισθών.

Αυτή τη στιγμή στο Παρίσι σχεδόν το 90% των πρατηρίων αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα εφοδιασμού με τον εκνευρισμό των οδηγών διάχυτο εξαιτίας της μεγάλης αναμονής.
Μάλιστα έξω από πρατήριο καυσίμων ένας οδηγός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άλλον οδηγό, όταν επιχείρησε να παρακάμψει την ουρά αναμονής.

Η γαλλική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις προς τα συνδικάτα αλλά και τις εταιρείες να βρεθεί σύντομα λύση καθώς ήδη έχουν περάσει δύο εβδομάδες, με αρκετά καταστήματα να έχουν ήδη βάλει λουκέτο στις αντλίες τους καθώς δεν έχουν βενζίνη.

Είναι χαρακτηριστική η ουρά χιλιομέτρων που δημιουργήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον περιφερειακό του Παρισιού από ασθενοφόρα, περιπολικά αλλά και ταξί στα λίγα πρατήρια που ακόμα έχουν καύσιμα. Remaining Time-0:00
Τα αιτήματα των εργαζομένων στα διυλιστήρια
Με την πολυήμερη απεργία οι εργαζόμενοι των διυλιστηρίων διαμαρτύρονται για τα υπερκέρδη των εταιρειών καυσίμων που αγγίζουν, όπως λένε, τα 10,5 δις ευρώ και τα οποία επιμερίζουν μόνο στους μετόχους, με τους εργαζόμενους να μην έχουν κανένα όφελος και διεκδικούν αύξηση 10% στον μισθό τους.
Μέχρι τώρα ωστόσο οι διευθύνσεις των εταιρειών είναι ανένδοτες, με την κυβέρνηση να πιέζει συνεχώς να δοθεί λύση, καθώς η κατάρρευση της οικονομίας είναι δεδομένη εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Με επιστολή του το μεγαλύτερο συνδικάτο των διυλιστηρίων, επικεντρώνεται στην αύξηση του 10% για τους εργαζόμενους ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με την εργοδοσία και η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι μέσα στην εβδομάδα θα βελτιωθεί η κατάσταση.
Την ίδια στιγμή ο εκνευρισμός των οδηγών από την πολύωρη αναμονή έχει φτάσει στο αποκορύφωμα, αφού ακόμα κι αν οι διαβουλεύσεις ολοκληρωθούν με θετικά αποτελέσματα θα περάσουν αρκετές μέρες για τον ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα.
Διαβάστε επίσης:
Κλιματική αλλαγή, ο «σιωπηλός δολοφόνος»: «Ακατοίκητες» θα γίνουν ολόκληρες περιοχές
Χαρίτσης: Το πετρέλαιο κίνησης ξεπέρασε τα 2 ευρώ/λίτρο, οι επιπτώσεις στις τιμές θα είναι βαρύτατες
Πούτιν: «Η απάντηση θα είναι σκληρή» εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της Ρωσίας


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss